Autor Wątek: Majówka 27 IV-3 V 2012 - SŁOWACJA  (Przeczytany 2007 razy)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Czym nałożyć na siebie zdjęcia?
Jeśli były to zdjęcia robione ze statywu (a tak to wygląda), to nawet paint da radę :)

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
jak to osiągnąć? Czym nałożyć na siebie zdjęcia?

Ustaw statyw i wykonaj zdjęcia z samowyzwalaczem.

W domu w dowolnym programie graficznym nałóż zdjęcia
na siebie (jako kolejne warstwy/obiekty). Pierwsze
potraktuj jako tło, z reszty wytnij samą sylwetkę. Voila.

@gps, super! Fajne zdjęcia i kupa dróg jakie bardzo
lubimy.

Pochwalisz się trackiem, proszę? Sorry, dopiero
teraz zauważyłem że trasa jest pierwszym zdjęciem
w albumie :/ :>

Szy.
« Ostatnia zmiana: 6 Maj 2012, 15:09 szy »

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Kobieta goś

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.11.2011
W ubiegłym roku przejeżdżałam tamtędy pociągiem i już wtedy zauroczył mnie ten region. Twoje zdjęcia są bardzo zachęcające! Gratuluję wyjazdu! I ja będę miała tę okolicę na uwadze ;) Pozdrawiam :)

Offline #:-) gps

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 07.09.2006
@wszyscy
Dzięki za miłe słowa. Cieszę się, że zdjęcia może staną się dla niektórych osób zachętą do wyjazdu na Słowację; to naprawdę znakomity kraj na rower z mnóstwem tras asfaltowych, drożnych i bezdrożnych.

@paweł dmitruk
Faktycznie było upalnie, przez pierwsze 3 dni wręcz laserowo. Ręce mi się spiekły bardzo, ale na szczęście oparłem się pokusie jazdy bez koszulki przez dłuższy czas, więc większych poparzeń nie mam. Cóż, czapka na głowie i można jechać w wysokiej temperaturze. Oczywiście woda stanowi klucz do wydolności. Ale też jest i tak, że u mnie następuje efekt przepojenia, kiedy kolejne łyki wody jakby przestają zaspokajać pragnienie. Na to jeszcze nie znalazłem skutecznego sposobu. Bardzo mi posmakowała Ľubovnianka Magnezová, choć perlivá [=gazowana] była bardzo delikatna. Jednak trudno ją było kupić.

@rafalb
Będziesz moim guru w pakowaniu się. Ja koszulek miałem aż za dużo (części nie założyłem nawet na siebie). Ale ja jestem słaby w pakowaniu - zawsze mi się wydaję, ze to i tamto może się przydać. A potem na podjazdach trzeba ćwiczyć cierpliwość i powstrzymywać się od złorzeczenia na siebie. Obejrzałem Twoje zdjęcia i jestem pod bardzo dużym wrażeniem Twojego przejazdu.

@Księgowy
Janus i szy już to bez problemu rozgryźli. Rzeczywiście zdjęcia robiłem ze statywu. Trzeba było tylko oszukać aparat, żeby między zdjęciami były odpowiednio długie przerwy. Niestety w Canonie G11 nie ma interwalometra (bardzo ubolewam, a to aparat bliski ideału dla turysty), da się narzucić liczbę zdjęć w serii, opóźnieni eprzed pierwszym, ale już nie odstępy między kolejnymi. A potem w domu w PSie obróbka nie jest zbyt skomplikowana, choć może się taką stać, gdy rowerzysta nachodzi na siebie - wtedy trzeba dłużej podłubać. Dodam, że w jednej z próbek zrobiłem 10 składowych, ale gdy zdałem sobie w domu sprawę, ile było by z tym roboty, żeby je wszystkie ponakładać w sposób idealny, to mi się odechciało i stanęło na połączeniu 3 zdjęć.

@Ciosna
Jeśli Ci chodzi o spokój na drogach, to zależy gdzie- zdjęcia są wszak przebierane. Ale z mapy z grubsza widać, gdzie będzie duży ruch. Koło TiRów też zdarzyło mi się jechać. Jednak udało mi się też być w miejscach, gdzie byłem absolutnie sam na drodze przez długie kilometry.
#:-) gps

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
piękne okolice, bardzo mi się spodobał Twój wyjazd. Muszę sobie zanotować w kajeciku jako miejsce godne odwiedzenia ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Gallicjanin

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 10.01.2012
...
« Ostatnia zmiana: 5 Mar 2014, 13:13 Gallicjanin »

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Wspaniala trasa, cudowne widoki, a zdjecia ... zaje.... rewelacyjne ; ;D
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Zdjęcie extra. Ale przez Pogórze Strzyżowskie raczej nie jechałeś. Prędzej Rożnowskie.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Kolejna elegancka galeria gps-a - po tej gruzińskiej i tej z Jury.  ;D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Nie wiem jak to jest, ale mój post, w którym pisałem, że imo to najlepsza i najfajniejsza z galerii majówkowych po prostu wcięło... No to powtarzam: imo to najfajniejsza z galerii, które pojawiły się pomajówkowo.

Tagi: słowacja 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum