Autor Wątek: Świnoujście - Władysławowo / Hel  (Przeczytany 988 razy)

Offline Mężczyzna waldh89

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 05.09.2011
Świnoujście - Władysławowo / Hel
« 6 Maj 2012, 14:36 »
Słyszałem że jadąc ze Świnoujścia wiatr wieje centralnie w twarz, dlatego pomyślałem by w innym kierunku zrobić wyprawę, również wzdłuż wybrzeża :) Data do dogadania, ale juz niedługo :)
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2012, 11:22 waldh89 »

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007

• coś o sobie ; 23lata, dobra kondycja rowerowa

• planowana trasa ; Najlepiej zacząć od Władysławowa i dalej na zachód jak najbliżej morza

• czas i miejsce planowanego startu i powrotu ; Władysławowo, ew. w okolicy dojazd do Świnoujścia

• planowany średni dystans dzienny; napewno minimum 50km

• całkowity planowany dystans wyprawy ; 5, 6 dni, zależy od tempa, można i szybciej

• rodzaje noclegów (na dziko/ kemping/ kwatery/ schroniska/ pensjonaty/ hotele/ etc...)

• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ B&B/ restasuracje/ etc.)

• przybliżony budżet wyprawy na jedną osobę

• priorytety/ sposób spędzania czasu (pochłanianie przestrzeni i widoków/ zwiedzanie miast/ poznawanie ludzi i kultury/ etc.) ; wszystko jest możliwe

• podejście do deszczu () ; jak duży deszcz to wiadomo

• preferowane drogi ; Najlepiej utwardzone, asfalt, utwardzona ziemia, piachy odpadają
« Ostatnia zmiana: 7 Maj 2012, 15:00 waldh89 »

Online Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Zdaje mi się, że na wybrzeżu częściej wieje jednak ze Świnoujścia na zachód.

Marek

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
 ;) ? chyba wiatr zachodni , wieje w plecki  :)

Online Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Ups, oczywiście zakręciłem się z kierunkami.  :icon_redface:
Chodziło mi oczywiście, że zwykle z wiatrem jedzie się na wschód, ze Świnoujścia do Gdańska.

Marek

Oczywiście moja pomyłka.. Bo chodziło mi od Władysławowa na zachód, wzdłuż wybrzeża.. A co do wiatru to czytałem że większy wieje w twarz z zachodu na wschód, teraz to juz sam niewiem :/

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Za to w weekend majowy wiał wschodni :) (czyli na zachód)

Offline Maciej Mężyński

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 15.02.2011
    • http://www.rowerowewakacje.pl
i to tylko dlatego Oszej, że jechaliśmy z pierwszakami i przedszkolakiem. Jakby było pod wiatr, to nie daliby rady i byś ich rozszarpał za opóźnienia. Mieszkam w Kołobrzegu, bardzo rzadko wiatr wieje ze wschodu. Jak możecie zacznijcie ze Świnoujścia.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline Maciej Mężyński

i to tylko dlatego Oszej, że jechaliśmy z pierwszakami i przedszkolakiem. "We are on a mission from God"-Jake & Elwood. Jakby było pod wiatr, to nie daliby rady i byś ich rozszarpał za opóźnienia. Opatrzność czuwa. Mieszkam w Kołobrzegu, bardzo rzadko wiatr wieje ze wschodu. Jak możecie zacznijcie ze Świnoujścia.
www.rowerowewakacje.pl
Rowerowe wyprawy z małymi dziećmi, grupami młodych ludzi i w ogóle o wakacjach na rowerze.

Offline aragorn

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 18.05.2012
Ja wyruszam jutro z Włocławka kierunek Gdańsk .Władysławowo planuje zaliczyć w poniedziałek lub wtorek zależy ile zejdzie mi dojechanie na wybrzeże .Następnie wzdłuż Bałtyku do Świnoujścia potem powrót do włocławka przez Bory Tucholskie Planowany czas wyprawy .19.05-01.06.Noclegi na dziko oraz pola namiotowe,jedzenie we własnym zakresie{kuchenka jest,wędka też}Daj znać czy już zaliczyłeś swoją wyprawę.Pozdrawiam.

Offline Maciej Mężyński

no już od 10 dni w domu. było super. szykujemy się do realizacji kolejnych pomysłów. pozdrawiam i życzę powodzenia.
www.rowerowewakacje.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum