Szanowni rowerzyści Gdyby ktoś miał jakieś uwagi, poprawki lub uzupełnienia, to zbieramy to wszystko do II wydania Podręcznika.Walcie śmiało.R+A
W ogóle ciapnąłbym trochę o uznanych markach i modelach rowerów na podróże. Powiałoby światem.
Montujesz i nikt ci już koła nie gwizdnie, siodła nie gwizdnie,
Przetłumacz ten akapit i wyślij do swych kolegów, użytkowników Rohloff'a z zapytaniem, czy może tak iść do druku. Mniemam, iż najpierw oni się zdziwią, zdziwisz się później Ty czytając ich uwagi.
Nie rozumiem, czemu uwaga dot. Rohloff'a pociągnęła za sobą taką lawinę zarzutów.
"Forumowicz Maciąg"
Hmmm...A ja myślałem, że próbowałeś w tej treści wyrazić coś co ma związek z wypowiedzią ola
Wskazałem, iż informacji merytorycznej o piaście Rohloff'a w pierwszym wydaniu właściwie nie było, że to żaden 'wynalazek', że strach związany z utratą skutkiem kradzieży, czytelnikowi nie przydaje rzetelnych informacji (Podręcznik...) o bardzo ważnym elemencie roweru.
Czy my z biedy jeździmy na rowerach,
Acha ... i nie Cytat: łatośłętka w 24 Kwi 2013, 21:04"Forumowicz Maciąg" - my tu sobie po nazwiskach nie latamy Pozdrawiam z dalekaR
HmmmmmKiedyś był Brooks - teraz Rohloff Szkoda ... Prośba od co-autorów Podręcznika - Załóżcie topik o Rohloff'ie ok? Pomysł Tomzo "myślę, że dalszym polemikom odnośnie piast R należałoby poświęcić osobny wątek," jest bardzo dobrym pomysłem.Tam róbcie sobie co chcecie, piszcie o sobie co chcecie.O swoim wieku, ile co kto przeżył, kto tu wie lepiej a kto nie ok?DziękiRobb i Ania ... i bez nazwisk proszę
Robb jeszcze nie wie, że może wydzielić Obecnie w dyskusji tej niczego się nie dowiedziałem a jedynie to, że by kupić super piastę muszę pracować cały czas. Tylko się nie dowiedziałem po mi ta piasta w ogóle? Będą z nią szczęśliwszy czy krajobrazy będą miały lepszy kontrast a chmury deszczowe będą mnie omijać?Jeszcze nie było porządnego wątku typu mieć czy być?
Dlaczego w kontekście pieniędzy musi być uwzględniany wiek? W Polsce to raczej wziąć pod uwagę płeć bo kobiety statystycznie mniej zarabiają. Jeszcze ważniejszym elementem jest czy ma pracę albo nie. Dobrze zarabiać można i w wieku 20 lat bez czekania 10 lat na zakup piasty. W druga stronę to w wieku 50 lat można źle zarabiać i nie mieć możliwości odłożyć pieniędzy.
Łatosiu, zauważ jedno, Twoje wypowiedzi też mają duży pierwiastek osobisty (doświadczenia, przeżycia, wyrzeczenia) - i dlatego odpowiedzi na Twoje posty też "piją" do tego pierwiastka. Nie, żeby od razu ignorować. Myślę, że nieco więcej dystansu wystarczy
robb: 'Maciąg' dla polskich sakwiarek i sakwiarzy nie jest tylko nazwiskiem, lecz marką, czyliż -po nowopolsku- brandem. Czytywałem wpisy osób, dla których jesteś/cie legendą, ucieleśnieniem realizacji podróżniczych marzeń, tęsknot, inspiracją. W tym kontekście, w tej grupie osób, stałeś/staliście się osobą/ami publiczną/ymi. Nie zdekonspirowałem Cię więc. Za nadużycie przepraszam.