Autor Wątek: Majówka - Polska Wschodnia  (Przeczytany 859 razy)

Offline Mężczyzna luket

• Miasto: Dąbrowa Górnicza
  • Na forum od: 05.06.2006
    • http://www.velozone.net
Majówka - Polska Wschodnia
« 7 Maj 2012, 17:58 »
N-ta relacja na forum z wyjazdu majówkowego  :lol:

Termin: 28.04 - 02.05

Trasa: Przemyśl - Horyniec Zdrój - Hrubieszów - Włodawa -Terespol - Janów Podlaski - Sarnaki.

Trasa bardzo ciekawa, chociaż mega płaska :) W sumie 504 km.

Pozdrowienia dla rowerzystów z forum napotkanych po drodze :)

Zdjęcia są tutaj: http://velozone.net/polska-egzotyczna-galeria-zdjec/ (uwaga, dużo cerkwi ;) )

A tutaj relacja i mapka: http://velozone.net/polska-egzotyczna-relacja/

Zapraszam :)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Odp: Majówka - Polska Wschodnia
« 7 Maj 2012, 18:21 »
Dzięki za pozdrowienia  :)

Cytat: luket
  Niestety za miastem pojawiają się mikroskopijne wzniesienia, które w połączeniu z wiatrem są niezwykle irytujące. Wiatr wieje chyba z każdej strony, bo gdy spotykamy się z jadącą z naprzeciwka grupą rowerzystów (pozdrawiamy ;) )okazuje się, że oni też jadą pod wiatr 

Czuliśmy to samo w Bieszczadach tylko przy trochę większych górkach  ;)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 7 Maj 2012, 18:24 »
Piekne tereny i fantastyczne zdjecia:)
Bardzo chcialabym wybrac sie w tamte tereny;)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna luket

« 7 Maj 2012, 18:40 »
Niestety nie jechaliśmy w ogóle przez Zwierzyniec...
Edit:
Chyba się pospieszyłem z odpowiedzią, bo pytanie zniknęło szybciej :D

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 7 Maj 2012, 18:47 »
Ano mapę odnalazłam ;) a pytałam bo w Zwierzyńcu dwa sakwiarskie niebieskie rowery stały :)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 7 Maj 2012, 18:48 »
Dziękujemy za pozdrowienia. Wspaniałe tereny,jechałem w zeszłym roku z biegiem Bugu, szkoda,że nie zajechaliście do Radruża, droga wojewódzka o której wspomniałeś nie istnieje, w zeszłym roku blisko słupków granicznych udało mi się dotrzec do Siedliska, Wy natomiast jak dobrze pamiętam mieliście GPS i chyba nie było problemu. Czy o tej porze prom na Bugu w Niemirowie był już czynny?
Poza tym powinniście zobaczyc po drodze szwajcarię podlaską (przełom Bugu), może nastepnym razem, ale Was zasypałem informacjami, przecież wszystkiego nie da się zobaczyc w tak krótkim czasie. Pozdrawiam

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 7 Maj 2012, 18:50 »
nie skierowaliśmy się na słynny nieczynny most na rzece Szkło

Chyba jednak szkoda, da się przejść po płytach betonowych mocząc się tylko do kolan, a przy upałach taka rzeczka bezcenna była, myśmy się dwie godziny "przeprawiali" ;)

Offline Mężczyzna luket

« 7 Maj 2012, 22:07 »
Dziękujemy za pozdrowienia. Wspaniałe tereny,jechałem w zeszłym roku z biegiem Bugu, szkoda,że nie zajechaliście do Radruża, droga wojewódzka o której wspomniałeś nie istnieje, w zeszłym roku blisko słupków granicznych udało mi się dotrzec do Siedliska, Wy natomiast jak dobrze pamiętam mieliście GPS i chyba nie było problemu. Czy o tej porze prom na Bugu w Niemirowie był już czynny?
Poza tym powinniście zobaczyc po drodze szwajcarię podlaską (przełom Bugu), może nastepnym razem, ale Was zasypałem informacjami, przecież wszystkiego nie da się zobaczyc w tak krótkim czasie. Pozdrawiam

Do Radruża nie zdążyliśmy, mieliśmy tamtędy jechać, ale koniec końców do Horyńca dojechaliśmy niedługo przed zmrokiem. Jechaliśmy z GPS więc fragment między Werchratą a Siedliskami nas nie zaskoczył, ale radocha była wielka wiedząc jak ta polna dróżka jest oznaczona na mapach :D

Z promem było tak... Po drodze spotkaliśmy kilka osób, któe twierdziły, że dzwoniły do obsługującego prom, i że ma kursować od 1 maja (1 maja spotkaliśmy Gagarina z ekipą, którzy dzień wcześniej musieli jechać przez Siemiatycze). Niestety po dojeździe do Gnojna spotkaliśmy dwóch rowerzystów, którzy właśnie wracali z przeprawy twierdząc że nic nie pływa. Nie mieliśmy czasu czekać na załatwienie transportu zastępczego więc pojechaliśmy wzdłuż Bugu po południowej stronie. W Zabużu spotkaliśmy kolejnego rowerzystę, który właśnie szukał promu do Mielnika, i znalazł go... wyciągniętego na brzeg. Także wychodzi na to, że na dzień 2 maja nic nie pływało....
Jadąc wzdłuż, liznęliśmy nieco przełomu, ale mam nadzieję dokończyć trasę w kierunku północnym rozpoczynając z tego miejsca, więc nadrobię straty :)

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
« 8 Maj 2012, 12:19 »
Dla nas ten brak promu to w sumie był pozytywny  :) bo dzięki temu poznaliśmy Bartka, który chcąc nie chcąc musiał z nami jechać na most kolejowy i tak się poskładało, że jechalismy jeszcze razem przez 3 dni, a na koniec zabrał nas na nocleg do znajomego leśniczego w Poleskim PN.
Jeżdżę aby jeść.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum