Autor Wątek: Monachium 19 maja - Nie do końca "krótka" wycieczka, ale na pewno to nie wyprawa  (Przeczytany 1764 razy)

Offline Mężczyzna poltugalczyk

• Miasto: Kraków/Doha
  • Na forum od: 08.06.2011
    • Mój podcast o podróżach
Witajcie,
Mam dla Was propozycję wyjazdu na Finał Ligi Mistrzów do Monachium 19 maja ( sobota). Lecz aby był on rentowny potrzeba 5 osób ( JA+4os.)

Wyjazd to niespełna 700km.
Rzadko finał tych rozgrywek odbywa się tak "blisko" Polski.
Wyjazd polega na wspólnym dotarciu do stolicy Bawarii, spędzeniu tam ok 8 godzin.

Wyjazd w czwartek 17 maja o godzinie 20 z Cieszyna ( bądź Wodzisława Śląskiego). Jazda jak i przerwy do wewnętrznego "ustalenia".

Piątek 18 maja ( rocznica urodzin JPII).

Sobota 19 maja - Planowane dotarcie do Monachium ok godz. 19. W miarę możliwości spędzenie czasu przed Stadionem Allianz Arena ( telebim?) ew. w centrum mecz w jednym z klubowych barów.
W przypadku zwycięstwa bawarczyków, będziemy mieli okazję dołączyć się do całonocnej fety.

Niedziela 20 maja - 06:44 wyjazd pociągiem z Monachium do Hof
10:19 przybycie do Hof

11:30 wyjazd z Hof do Drezna
14:01 przyjazd do Drezna

14:37 wyjazd z Drezna do Zgorzelca
16:15 przyjazd do Zgorzelca

Całkowita opłata za podróż w Niemczech, to 40E za 5 os. = ok.33zł plus 3,5E za każdy rower na całej trasie.

18:52 wyjazd ze Zgorzelca do Wrocławia
20:51 przyjazd do Wrocławia

22:42 wyjazd z Wrocławia w kierunku Katowic ( możliwy dojazd do każdej większej miejscowości na trasie Wrocław-Przemyśl.
01:58 przyjazd do Katowic

Całkowita opłata za podróż w Polsce, to 40zł ( ew. 77 bez zniżki studenckiej) plus max. 14 zł.

PODSUMOWANIE:
700km
ok. 40h jazdy
cena powrotu: od 80 ( dla studentów/uczniów) do 130zł

kontakt: suisse.it@gmail.com

http://www.bikemap.net/route/1561394#lat=49.086567127134&lng=15.125690000001&zoom=7&maptype=ts_terrain

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
O co chodzi z tą rentownością wyjazdu :o ?

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Chodzi o weekendowy bilet kolejowy, za który cena jest stała, a może na niego jechać nawet 5 osób. Choć rentowny to nie najlepsze słowo.
Obawiam się, że nie znajdziesz tak łatwo chętnych - to termin zlotu.
Wracam do jeżdżenia.

Dzięki Danielu :D

Tak, słowo "rentowny" jest jak najbardziej na swoim miejscu. Chodzi o to aby z małego jedno-przejazdowego ( nie mogę napisać jedno-dobowego) wyjazdu nie generować kosztów powrotu rzędu wyprawowego ( sam płaciłem od 180zł w górę za powrót).

A przez pryzmat studenckiego portfela byłby on najbardziej rentowny przy 5 osobach.

Pomysł jak to pomysł...
Nadal czekam.

:D

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Rentowny to taki co przynosi zyski... np jak byś potem sprzedał ksiażkę o wycieczce  :D

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Czyli ile by osób nie pojechało wyjazd będzie nierentowny :(
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Wystarczy, że znajdą banknot 100Euro - i Wasza teoria weźmie w łeb

W sumie na wyjeździe zarobiłem 90 euro jakby na to nie patrzyć... Bo powiedziałem jednemu dziadkowi, że jestem pellegrino di Polonia, a on wniebowzięty, jakby świętego spotkał, dał mi na drogę jakieś drobne wyciągnięte z kieszeni, czyli 90 euro...

Dzięki Michał za budowanie optymistycznej atmosfery na forum :D
Bo Van-owi udało się już w tym roku wyjść bardzo rentownie ;D

Zmień tytuł na "wyjazd na żebry do Berlina" zaraz posypią się propozycje towarzyszenia Ci w wyjeździe :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
Szkoda że wcześniej nie pisałeś, przed weekendem majowym, bo bym się wybrał. :)

Zmień tytuł na "wyjazd na żebry do Berlina" zaraz posypią się propozycje towarzyszenia Ci w wyjeździe :P

Worku foliowy, naprawdę? Krakus krakusowi? Takie ripostowanie? :P

BTW
Zapraszam Cię w wolnym czasie na przejażdżkę po krk.  :)

Worku foliowy, naprawdę? Krakus krakusowi? Takie ripostowanie? :P
Jak to krakusowi po przeczytaniu słowa euro zaczęła mi cieknąć ślina na klawiaturę :P Podobno żadna praca nie hańbi, a przynajmniej ta która przynosi dochody ;)

BTW
Zapraszam Cię w wolnym czasie na przejażdżkę po krk.  :)

Ja za to zapraszam poza Kraków. Jutro około 14 wybieram się z kolegą z forum na wycieczkę w okolice Łapanowa, dystans w granicach 100 km (no może z kilkoma nadmiarowymi). Daj znać jeśli jesteś zainteresowany.

Offline Mężczyzna Endriunh

• Na forum od: 16.02.2012
Z swej strony moge dodac to ze gdybym mial na tym forum wladze to bym zmienil date zlotu na tydzien pozniejszy  :roll: Bardzo dobry pomysl jeszcze jak feta bedzie to dopiero zabawa na 102  ;D
Niestety to jest termin zlotu wiec ciezko ci bedzie zebrac 5 osob chyba ze zrezygnowalyby ze zlotu ja niestety wybieram zlot 8)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna koval__

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 13.05.2010
super pomysł. No ale jak pisał Endriunh termin pokrywa się ze zlotem więc będzie ciężko zebrać ekipę. Ja sam jako, że kibicuję tym z Monachium ;) to muszę jakoś połączyć zlot (piątkowe ognisko) z sobotnim finałem w Katowicach ;)

a kto gra?  ;D

Bayern - Chelsea  :P

Offline Mężczyzna Muszka

• dawniej Martin_Tychy
  • Miasto: Tychy
  • Na forum od: 05.01.2011

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....