Autor Wątek: Lampa przednia na dynamo w piaście do Unibika  (Przeczytany 2366 razy)

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Jaką lampę przednią zamontować ? Lampa przednia na dynamo w piaście do Unibika - sprzedana z rowerem miała beznadziejne zatrzaski wyłamane przy pierwszej wymianie żarówki. KOlejna lampka na większychg wertepach wyłamała się całkiem. Może ktoś ma jakiś pomysł? POMOCY!!!
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Podeślij zdjęcia. Jakiej firmy lampka? Część mocowań można kupić np. w Cykloturze.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Podbijam wątek - mocowanie mam na dwie śruby - lampę Busch & Muller, to jest to co miałam.
A teraz chciałabym:
Busch & Muller LUMOTEC IQ Fly.

POdobno mają rozmaite mocowania.
Gdzie kupować najkorzystniej? W sklepo-serwisie trwa długo i, na Boga, sama to umiem zamontować.
Gdzieś w internecie?????????
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Magfa, chodzi Ci o samo mocowanie? Ja u siebie miałbym chyba coś w moich szpargałach - jakiś zapasowy z B&M - ale musiałbym pogrzebać i znaleźć.
Szukać?

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna wicy

• Na forum od: 28.09.2012
Witam, sam wypróbowałem kilka mocowań do lampek typu dynamo i doszedłem do wniosku, że to jakaś tandeta. Najlepszym rozwiązaniem okazał się przewiercony pod śrubę mocującą aluminiowy zacisk śruby siodła.
Zacisk wygląda mniej więcej tak http://forgen.pl/galeria/galleries/2012-09-28/DSC_0766.JPG

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Nie przewidujesz,m ze na wertepach gdy poluzuje się śrubka lampka poleci na bok?

Offline Mężczyzna wicy

• Na forum od: 28.09.2012
Śruba mocno skręcona, karbowania na "motylku" dodatkowo zapewniają stabilność.

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
Odgrzebuję.
Czy każda lampka pod dynamo w piaście podejdzie też pod zwykłe zewnętrzne dynamo?

Offline Mężczyzna tuoomek

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 07.04.2013
Będzie działać.
Chyba, że masz BM Dymotec S6:
The Dymotec S6 has been discontinued. Please read this carefully! The dynamo that has been discontinued is the Dymotec S6, not the Dymotec 6 seen above. The S6 was a much more expensive dynamo with special electronics to reduce drag, such as is used in the 12 volt S12. Only the Dymotec S6 has been discontinued. The Dymotec 6 is still in production, and there are no plans to discontinue the Dymotec 6. Please do not confuse the Dymotec 6 with the Dymotec S6!

Also, if you own a Dymotec S6, and you are considering the purchase of a new headlight, be aware that the S6 is not compatible with any of the Busch & Müller IQ type LED headlights. It is compatible with the DLumotec series headlights, such as the DLumotec Oval Plus and DLumotec Topal. Since the Dymotec S6 was discontinued due to low sales before the IQ lights became available, the IQ lights were never designed for compatibility with the S6. So, if you have the Dymotec S6 and want to use an LED headlight, I recommend the DLumotec headlights.

I have not tested the S6 with any other LED headlights such as the Supernova, Inoled or Schmidt Edelux. And I no longer have an S6 available to run such a test. But the DLumotec Oval Plus works beautifully with the S6 and you can use it with confidence.

źródło: http://www.peterwhitecycles.com/dymotec.asp
“Freedom has its life in the hearts, the actions, the spirit of men and so it must be daily earned and refreshed - else like a flower cut from its life-giving roots, it will wither and die.” - Dwight David Eisenhower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum