Autor Wątek: Świnoujście-Mazury-Litwa? Lipiec  (Przeczytany 544 razy)

Opis: Urlopik na luzie i 2 kołach

Offline Mężczyzna Adunaphel

• antybajkstat
  • Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 13.06.2010
Świnoujście-Mazury-Litwa? Lipiec
« 17 Maj 2012, 07:33 »
Pragnę zagospodarować swój 3 tygodniowy urlop w jedyny słuszny i możliwy sposób- podróżując na rowerze. Zaczynam od 9.07. 2012. Trasa wiedzie wybrzeżem z kierunku zachodniego na wschód, możliwie blisko morza, choć nie koniecznie. Poszukuje kompana który lubi "luźną" jazdę, bez nacisku na kilometraż i wyniki :D. Dystans dzienny w granicach 60-140 km. Początek w Świnoujściu, Stargardzie Szcz. Szczecinie, Kołobrzegu czy Koszalinie, jak kto woli, dostosuje się, w tej kwestii nie ma ciśnienia. Cel wycieczki krajoznawczo-  poznawczy, kultura, lasy, pola, żarcie i inne tego typu bzdety. Kompan może być na część lub całość wycieczki,jeśli będzie miał jakieś szczególne życzenia co do odwiedzania lokacji- jestem elastyczny. Chce zahaczyć o Gdańsk, Olsztyn , Iławę, jak bozia da to i stolice Litwy, reszta do uzgodnienia. Preferowany nocleg w namiotach, na dziko, kuchnia we własnym zakresie(marne gotowanie w moim przypadku to za dobrze powiedziane):), czasami knajpa, czasami piknik, jak kto woli. Pieniąchów przewiduje na dzień w wysokości ok 30zł, skromnie. Piwo-tak, mocniejsze trunki-nie. W słaby deszcz mogę pedałować, w mocniejszy też mogę ale już tylko do najbliższego pubu:D. Dokładną trasę uzgodnię z ewentualnymi towarzyszami podróży. W kwestii konkretów proszę na priw.
Hawk.
antybajkstat do kwadratu i 0

Offline Mężczyzna Pawel.Deblin

• Miasto: Dęblin
  • Na forum od: 13.04.2015
    • http://zaliczgmine.pl/img/maps/map-409-s.png
Odp: Świnoujście-Mazury-Litwa? Lipiec
« 18 Maj 2012, 08:17 »
Witam,
Zapoznaj się proszę z tym tematem : http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6243.0
daj znać jak przeczytasz, może dopasujemy terminy 8)

Offline Mężczyzna Adunaphel

• antybajkstat
  • Miasto: Koszalin
  • Na forum od: 13.06.2010
Odp: Świnoujście-Mazury-Litwa? Lipiec
« 18 Maj 2012, 22:41 »
OOOOooooo widzę że trasa obyta i przejedzona na wskroś :) Każdy wyga sakwiarski ma tą drogę obytą od deski do desk. Może jednak skusi się ktoś z mniejszym doświadczeniem , bo droga lekka  i przyjemna, wysiłku nie wymaga wiele a i krajobrazy przemiłe. Pędzić na złamanie karku zamiaru nie mam, można by rzec iż będzie piknikowa jazda:) . Chyba że znajdzie się "hardkor', to  wtenczas i wypocić się mogę, ale że ze specjalną przyjemnością to nie powiem. Lubię towarzystwo i liczę że skusi się ktoś na całość drogi :)
antybajkstat do kwadratu i 0

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum