Nie wierzę że jakimikolwiek ćwiczeniami cudownie wydłużę sobie nogę,więc mam pytanie, co zrobić w takim przypadku, czy ktoś ma może podobnie? Iść do ortopedy (niestety nie wierzę w NFZ) , poszukać jakichś wkładek do butów? A może warto iść do znachora-kręgarza? I jeszcze jedno pytanie, nie wiem czemu tak robię, ale odzwyczaić się nie mogę, nawet jak mam siodełko za nisko, to pedałuję przednią częścią stopy, czy będzie mogło mieć to wpływ na moje problemy z kolanami?
Stwierdzono w lewym kolanie torbiel Bakera i można to usunąć operacyjnie
O właśnie! Borafu mi przypomniał ;-PJeśli nie masz stwierdzonej przez jakiegoś fachowca skrócenia anatomicznego kończyny to problem może być z przykurczem jakiś mięśni czy innymi "odwracalnymi" problemami i w tym przypadku ćwiczenia pomogą. Albo terapia manualna.Z tym wyborem specjalisty to może być problem jeśli nikt Ci żadnego nie będzie umiał polecić ;-)niektórzy rozwiązują go tak, że zapisują się do paru na raz i jak pierwszy nie jest dobry to się ma nadzieję, że następny pomoże a czekanie się "pokrywa"nie wiem czy jest to do końca legalne i czy tak można. No, ale słyszałam o takich próbach.Tylko trzeba pamiętać, żeby jak się już u jednego jest zadowolonym to odwoływać inne wizyty wcześniej, żeby nie blokować kolejki ;-)
Jak to czy to jest legalne? Przeciez to nie przestepstwo zapisac sie do lekarza i szukac najlepszego dla siebie specjal8sty...
U niektórych lekarzy żeby się zapisać, trzeba dać przy rejestracji skierowanie... ale nie wiem jak to jest z ortopedą.
on nawet nie dotknie Twojego kolana, nie każde Ci go pokazać, nie każe Ci nim poruszać...