/.../ale widzę, że nie jestem sama...
/.../i trafiłam do ortopedy, potem do rehabilitanta /.../ to chętnie wracam /.../
No nie ...Cytat: mmarzenie w 25 Wrz 2015, 19:27/.../i trafiłam do ortopedy, potem do rehabilitanta /.../ to chętnie wracam /.../
/.../kompetentni, do tego całkiem przyjaźni.
W temacie kolan kobiet co 2i człowiek na świecie jest (lub przynajmniej silnie stara się być) kompetentnym, całkiem przyjaznym - nie musiałaś czekać w kolejce do lekarza, celować w czasową dostępność rehabilitanta.
W kontekście bólu kolan podczas jazdy na rowerze - dużo lepiej wydać te pieniądze na fitting (ustawienie prawidłowej sylwetki na rowerze) - niż na prochy i konowałów. Chondromalacja to typowe schorzenie kolarskie spowodowane przez złą pozycję na rowerze, najczęściej za nisko siodło lub za bardzo do przodu.
/.../ zastanawiam się co to będzie na starość
Czyli za rok - gorzej!
Niemniej jak już wspomniałam w górach podczas schodzenia nie jest lekko
no i to dość regularne strzelanie w kolanach bywa irytujące
lekarz zalecił mi jedynie wzmocnić mięśnie nóg u rehabilitanta podczas kilku spotkań i tyle
Chondromalację stwierdzono przy pomocy macania kolana, USG czy rezonansu?No bo to strasznie obciąża kolana, najlepiej odpuść góry na czas leczenia.Przy prostowaniu nogi? To podobno objaw słabych mięśni czworogłowych.
Wątpię żeby mogło Ci to w czymkolwiek pomóc