Autor Wątek: Przejazd z Zakopanego do Oravic  (Przeczytany 882 razy)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Przejazd z Zakopanego do Oravic
« 21 Maj 2012, 14:33 »
Chcemy przejechać z Zakopanego przez Siwą Polanę, Molkówkę do Oravic. Z grubsza wytyczyłem trasę poniżej:

http://www.bikemap.net/route/1589314#lat=49.283787990671&lng=19.847000015869&zoom=13&maptype=terrain

Czy wie ktoś, czy można tam przejechać (ewentualnie kawałek podepchać ) rowerem?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: Przejazd z Zakopanego do Oravic
« 21 Maj 2012, 15:33 »
A byłbyś w stanie wykreślić taki ślad na bikemap, żebym mógł sobie go wgrać w gps? Oczywiście jeśli nie jest to zbyt pracochłonne.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Odp: Przejazd z Zakopanego do Oravic
« 21 Maj 2012, 19:44 »
Ja się tamtędy przebijałem zaraz po Wielkanocy. Jak z dojazdem to nie wiem, ja znalazłem skrót (znaczy niosłem rower przez rzekę i po zboczu :P ) a potem pchałem przez śnieg - sporo było, troszkę się dało jechać ale bardzo sporadycznie.

Z samej polany też nie wiem czy na Słowację coś idzie, drogi mi się nie chciało szukać, na Słowację przepchałem na dziko przez las, i gładko trafiłem na tą ich tą trasę przez Dolinę Cichą. Tam nawierzchnia dobra - asfalt i szuter. Generalnie nawet w śniegu samego pchania niewiele, bardzo dobrze wspominam tamten fragment.

Mam kawałek dokładnej mapy, chcesz to ci mogę podesłać.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum