Autor Wątek: Dwudniówka: Kętrzyn-Trójstyk-Wiżajny-Gulbieniszki-Suwałki-Wigry-Kętrzyn. 370 km.  (Przeczytany 592 razy)

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
Moje plany aby w ten weekend uczestniczyć w zlocie członków forum w Międzygórzu niestety się nie ziściły. Przejrzałem już dostępne zdjęcia. Są super i bardzo żałuję, że mnie tam nie było. Może za rok się uda. Aby mimo wszystko spędzić ten czas na rowerze wymyśliłem sobie trasę po ostatniej wycieczce jednodniowej do przejścia granicznego w Gołdapi, aby pojechać dalej ale już z noclegiem z racji odległości do przejechania w jednym kierunku. Namówiłem do wspólnej wycieczki kolegę, który tych okolic jeszcze nie zwiedzał z pozycji rowerowego siodełka.

Trasa: dzień 1: Kętrzyn – wieża Bismarcka w Srokowie – Węgorzewo – Banie Mazurskie – Rapa (Piramida-Grobowiec) – Banie Mazurskie – Dubeninki – Most w Kiepojciach – Mosty w Stańczykach – Żytkiejmy – Trójstyk Wisztyniec (granica Polski-Litwy-Rosji) – Wiżajny – Rutka Tartak – Gulbieniszki. Całość 190 km.

Trasa: dzień 2: Gulbieniszki – Suwałki – Klasztor w Wigrach – Suwałki – Bakałarzewo – Olecko – Wydminy – Giżycko – Kętrzyn. Całość 180 km.

Małe szczegóły opisane na mojej stronie: http://rowerkiem.eu/19-20-05-2012-stanczyki-trojstyk-wisztyniec-wigry-370-km/

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Ale obciach. Byliśmy tam dwa lata temu. Do dziś uważałem, że Kiepojcie nazywają się Kiejpocie. Nawet do Rowertouru tak poszło.

Czeker, fajna wycieczka.

Marek

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum