Nie ma też centralnej ewidencji skradzionych rowerów. A wielka szkoda, bo to prosta sprawa a utrudni zdecydowanie życie złodziejom i paserom.
Tak mnie korci aby im łapy przy samej d..
Moje zostały pocięte i sprzedane jako złom. A reszta ? ehhhh
Takie coś:"Gdyby ktoś pytał to dzisiaj sąd potwiedził, że jeżeli rowerzysta "kopnął" w wyprzedzjący samochód, to znaczy, że kierowca nie zachował wymaganego odstępu i rowerzysta nie musi pokrywać kosztów naprawy auta. Nawet jeżeli był to radiowóz" Więcej info:https://www.facebook.com/mocniak/posts/10213724484419155
Mi skradziono cztery rowery w ciągu pół roku z tego samego miejsca.... Policja nic w tym kierunku nie zrobiła. O udostępnienie monitoringu sama błagałam... Nic. Zero. Dlatego wkurza mnie taka właśnie ich nadgorliwość tam gdzie nie trzeba. Nie mówię o w/w przykładzie tylko ogólnie. Tam gdzie być powinni ich nie ma.
No bo niestety większość policjantów nie chodzi o pomoc obywatelom tylko o wyrobienie odpowiedniej statystyki wykrywalnośći;
No bo niestety większość policjantów nie chodzi o pomoc obywatelom tylko o wyrobienie odpowiedniej statystyki wykrywalnośći...
A ilu księżom zależy na zbawieniu owieczek? Ilu nauczycielom na solidnym przekazaniu wiedzy? Ilu lekarzom na szybkim wyleczeniu chorych? Ilu sędziom na sprawiedliwym wyroku? Ilu... I tak można jeszcze długo.Myślę, że udział solidnych pracowników w różnych grupach zawodowych może być podobny, bo to nie od pracy, ale od człowieka zależy.
...Uważam też, że taki rejestr powinien byc otwarty, czyli oprócz wpisów policyjnych każdy powinien mieć prawo wpisać tam numery swojego jednośladu jeżeli go utracił i zgłosił utratę na policję.
A ilu księżom zależy na zbawieniu owieczek? Ilu nauczycielom na solidnym przekazaniu wiedzy? Ilu lekarzom na szybkim wyleczeniu chorych? Ilu sędziom na sprawiedliwym wyroku? Ilu... I tak można jeszcze długo.Myślę, że udział solidnych pracowników w różnych grupach zawodowych może być podobny, bo to nie od pracy, ale od człowieka zależy. Tyle tylko, że czasami praca jest tak zorganizowana, że utrudnia solidne wykonywanie obowiązków. Nie wiem jak jest w policji, ale niewykluczone, że policjanci są w jakimś stopniu ofiarami tzw. systemu.
Ale po co? Przecież tego wpisu może dokonać policjant przyjmujący zgłoszenie.
Cytat: Młody w 2 Mar 2018, 23:39No bo niestety większość policjantów nie chodzi o pomoc obywatelom tylko o wyrobienie odpowiedniej statystyki wykrywalnośći;święte słowa, a teraz dodatkowo jeszcze są odciągnięci od prewencji do miesięcznic, wyklętych i innych nowych zabawek.
Przecież to zupełnie naturalne. To w teorii ekonomi określane jest pojęciem "redystrybucja towarów i usług"-przypomnij sobie dialog z "Młodych Wilków".... "Dzięki" temu Ty kupiłaś nowy rower, złomowiec sprzedał hucie i wcale nie jest wykluczone, że duszę tych "redystrybuowanych" jednośladów masz w obecnych-spójrz na to w ten sposób Moniczko