Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366883 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
W Warszawie to już nawet nie ma gdzie trenować, zostają tylko ekspresówki: https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,osmiu-na-rowerach-jedzie-trasa-s8,257426.html
Nie ma co dziwić skoro na ustawkach na RB pojawia się ponoć do 200 amatorów kolarstwa.
Klęska urodzaju kolarstwa szosowego w stolicy nastała ;)
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Nie ma co dziwić skoro na ustawkach na RB pojawia się ponoć do 200 amatorów kolarstwa.
Klęska urodzaju kolarstwa szosowego w stolicy nastała ;)
Jutro organizujemy rajd rowerowy z okazji Światowego Dnia Wody w partnerstwie ze ZWiK Pabianice. Dzisiaj o godzinie 12.30 zapisane było 560 osób. Mamy przygotowane 700 pakietów startowych i obawiamy się, ze braknie, bo można tez przyjechać na start (wtedy nie ma gwarancji pakietu). Oczywiście to nie zawody a przejażdżka rowerowa na dystansie 15 i 30 km ale frekwencja powala. Popularność rowerowania rośnie.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
 Co Wy dodajecie do tych pakietów?
W Zduńskiej przez 10 lat łącznie tylu uczestników nie było. A okoliczni miasto nazywają Rowerowa Wola.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

No właśnie nic. Zawieszka odblaskowa na rower, kamizelka BHP i jakaś okolicznościowa plakietka + kupon na kiełbasę na mecie.
Szczerze to jestem przerażony ta frekwencją. Dzisiaj miałem ostre starcie z Policją. Widać miesięcznice są ok a cykliści passe.
A okoliczni miasto nazywają Rowerowa Wola.
Macie wszędzie DDR-y. Ok, jakie są, takie są, ale są. W mojej wiosce w tamtym roku powstały pierwsze odcinki. Jak zaczynałem walkę o nie dwa lata temu to tylko słyszałem śmiechy i ironiczne komentarze. To miasto urzędniczo-mentalnie tkwi w XIX wieku. Jak widać jednak jest mega potencjał w ludziach.

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
Pewnie wszyscy i tak to wszystko od dawna wiedzą, ale wrzucam na wszelki wypadek...  :P

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Wytrzymałem dwie minuty pieprzenia i nie doczekałem się magicznego sposobu. Wnerwia mnie takie przeciąganie żeby tylko dociągnąć do kolejnego momentu kiedy youtube wyświetla reklamę.

Chyba będę musiał zostać przy moim magicznym sposobie na czysty napęd.

Szmata co kilka dni.

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Większość z tego o puszcza Szajbajk jest rozsądna, choć może nie zawsze moja bajka ale z tym czystym napędem chyba faktycznie coś nie tak. Za łożyłem całkowicie nowy napęd, wyczyściłem dokładnie łańcuch, nasmarowałem (delikatnie), przetarłem szmatą wiele razy i po 200km w suchych warunkach (ostatnio nie padało) cały usyfiony. I jeszcze zafundowałem sobie olej taki niby dobry, a i tak klei się do niego piach. Czyli dupa. Co ma być brudne to i tak będzie.
Paweł.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Rower raczej służy do jeżdżenia, a nie gapienia się w napęd ;)

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Nie należę do "czyściochów" ale skoro miało się nie kleić i być czyste to sprawdzałem. Im więcej syfu, tym szybciej wykończę łańcuch. Ostatni wytrzymał ze 2,5 - 3 tys. Właśnie przez brud.
Paweł.

Wygotuj łańcuch w wosku, rewelacyjny sposób na utrzymanie łańcucha w czystości... podobno

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Rozbawili mnie wczoraj w Westworldzie... Scena pełna futurystycznej techniki, pełna powaga, żadnego roweru na  horyzoncie, a tu taki kwiatek

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
Takie coś zaparkowało tuż obok budynku, w którym pracuję.

Na moje oko. Ustrojstwo przy ramie, to radia a na kierownicy jest głośnik

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013

Sklep Folty

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
NAUKOWCY POTWIERDZAJĄ: ULTRASI NIE SĄ NORMALNI
Cuż za zaskoczenie