Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366873 razy)

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
Rowerów i ścieżek przybywa, więc i zwiększa się liczba kolizji. Jednocześnie nadal pokutuje podejście "samochód ma pierwszeństwo, bo kierowca może zabić" oraz "wtargnięcie pod nadjeżdżający pojazd".

Z innej beczki - gdyby ktoś planował wieczorny wypad pod Warszawę
https://animalrescuepoland.wordpress.com/2018/07/10/kolejna-doba-poszukiwan-weza/

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Przejechałem tą śmieszkę w całości - jadąc z Lubiąża do Wołowa nagle natrafiasz na oznaczenia szlaku. Bo wjeździe do wsi oznaczenia giną i po kilku minutach krążenia po piachach znajdujesz początek pięknej ścieżki rowerowej. Jednak twoja radość szybko się kończy, a dokładnie po 2 km trafiasz na przedmieścia Wołowa i ... pokrzywy. Po ok. 50 km masz Prusice. W rynku jest tablica informacyjna, nawet stanowisko do naprawy rowerów. Oznaczeń szlaku ani mapy oczywiście nie ma. Szybki rekonesans w necie - trzeba jechać na Ligotkę. Kilka km za Prusicami trafiasz znów na bardzo fajną ścieżkę, ale po kilku km zaczyna sie kretyńskie kluczenie bo obu stronach wiejskiej dróżki, którą i tak nic nie jeździ. Po 8 km ścieżka się kończy. Kolejne jakieś 40 km i zaczyna się klasyczna i do dziś najlepsza ścieżka w Sułowie, która prowadzi ok. 13 km do Grabownicy. Niestety kilka lat życia odbiło się na stanie nawierzchni, korzenie drzew podnoszą asfalt już w stopniu niebezpiecznym. W Sułowie można też skręcić w lewo, po nowej szutrowej  ścieżce raczej niskiej jakości. Kończy się w środku lasu po 1,5 km.

Ogólny bilans wycieczki - 160 km, w tym po ścieżce 25 km (w tym 3 km po ślepym szutrze). Ogólnie - dubluje się wszystkie wady Greeenvelo. Ja juz chyba porządnej ścieżki nie dożyję.

A tak na marginesie - Szlak odry wyznaczony był  terenie ze 20 lat temu, ale nikt tam nie jeździ, bo pół roku błoto po osie, a potem rój komarów i innych insektów.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Trochę stare "PUBLISHED: FRIDAY 1ST APRIL 2016", ale nie znałem wcześniej więc wybaczam ;)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Niby pierwszy kwietnia, ale inni też jakby żartowali  - http://truebikes.eu/

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
Wspaniałe:

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Ciekawe czy jak się na nie patrzy też tak się mieni w oczach jak przy patrzeniu na zdjęcie?
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Czas pracy na baterii deklarują całkiem fajny, ciekawe jak to wygląda w rzeczywistości.

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Coraz więcej pojawia się takich urządzeń na rynku.
Na Allegro np dostępne jest GPS TK-305
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
jak ktoś chce się pobawić chińskimi trackerami, to mam ich kilka modeli. Może nie w takich ładnych obudowach, ale są. Niestety najłatwiejszą częścią zadania jest ich kupno. Planowałem skleić swój serwer do obsługi danych, ale deficyt czasu zrobił swoje.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
GPS TK-305
Oglądałem ten, ale żeby wymienić baterię trzeba rozkręcać całość i regulować stery, więc upierdliwe.
To co podlinkowałem wydaje się dużo wygodniejsze. Jutro dzwonię dopytać o szczegóły i prawdopodobnie zamawiam, zdam kiedyś relację z działania.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Regulacja sterów to kilkanaście, kilkadziesiąt sekund.
W przypadku montażu-demontażu trackera, sterów nie ruszasz, czyli nie jest wymagana ich regulacja.
Zamiast dekla sterów wkładasz tracker. Hmm... wymienna bateria, myślę, że to zaleta.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Myslę, że zamiana baterii na akumulator oraz dodanie modułu ładującego i przetwornicy do ładowania  z dynama jest dosc latwe i tanie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum