Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366871 razy)

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Widzę, że dyskusja rozgorzała, to dorzucę filmik. Nakręciłem, bo myślałem, że kokos się w moim kierunku odwróci. Ale niestety kiepsko mi wyszedł bo musiałem wyprzedzić jakiegoś emeryta.

Mam nadzieję, że nie będę odpowiadał za insomnie łatosia.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Może to małpka

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Mayabeque, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Widzę, że dyskusja rozgorzała, to dorzucę filmik. Nakręciłem, bo myślałem, że kokos się w moim kierunku odwróci. Ale niestety kiepsko mi wyszedł bo musiałem wyprzedzić jakiegoś emeryta.

Mam nadzieję, że nie będę odpowiadał za insomnie łatosia.
I love vertical videos

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016

...Ze sprawą się prześpisz, się przekonasz. Prześpij się więc ze sprawą. Ja się przespałem, wiem, to nie jest dziecko. To piszę również jako doświadczony pedagog....

Nie żebym Twój spokój łatoś chciał zaburzyć ale dla mnie to ewidentnie 2-3 letnie dziecko wiezione przez dorosłego (pewnie ojca), którego poziomu wyobraźni nie będę publicznie oceniał (w słowniku kulturalnych ludzi brak jest słów mogących oddać w pełni opis tego osobnika).
Interesujesz się trochę tematem rowerów w społeczności niemieckiej/holenderskiej (zakładam, że to Holandia - po rejestracji ale i belgijskim klimatem też czuć) to wiesz, że popularne u nich te podwójne sakwy są nie tylko duże ale i wytrzymałe (zdarzają się i takie o łącznej pojemności 100L ale częściej mają 60 - 70L).
W taką sakwę średniej wielkości 2-3 latek bez problemu wejdzie, a że maluchy elastyczne mają ciałka to i pewnie mu nawet nienajgorzej z wygodą tam w środku (sprawy bezpieczeństwie a raczej jego braku nie poruszam). Głowa (ten kokos) odchylona (i częściowo nieruchoma) bo malec zajęty obserwacją drogi przed sobą.
Na załączonym filmie zobacz (klatka po klatce) od 10sec. do 12 - łatwiej mą teorię obronić...może jednak nie oglądaj, bo i spać spokojnie nie będziesz mógł  ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Łatoś - NIE OGLĄDAJ!  ;D
Bo nam tu przedwcześnie jeszcze zejdziesz  ;)

• Użytkownik forum
Łatoś - NIE OGLĄDAJ!  ;D
Bo nam tu przedwcześnie jeszcze zejdziesz  ;)

Niech też zobaczy to:

będzie wtedy pewien, że w kraju tulipanów jeszcze paru "podobnych" Tatusiów się pewnie i by znalazło...a jak bobas "wyrasta" z sakwy to po prostu z niej "wychodzi" wyżej...po prostu jak kangurek - zdjęcie z początku lat 50 (czyli jak widać dłuższy czas doprowadzają ten sposób przewożenia dzieci do prezentowanej perfekcji)  ;D

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
/.../
Stawiam jednak na głowę dziecka. /.../

No aleś z rodziny maperów, czy jednak Adamsów?
(Familiada.)

Maperowie realistami muszą być, by rzeczywistość wiernie odwzorowywać (mapować). ::)

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
To ja tylko dodam, że tam 50 metrów dalej od miejsca gdzie skończyłem nagrywać jest przedszkole, więc kokos dojechał cały i zdrowy... Tym razem.

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
Niech też zobaczy to:

Dzięki. Uspokoję tym filmem żonę, że kask to naprawdę zbędny element wyposażenia rowerzysty. ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

(Tam, w tym A'damie, trochę studiowałem, rowerem przemieszczałem się, swoje widziałem.)

Okej, jednak dziecko. Mój błąd. Zbrakło mi wiary w człowieka. Sprawa Diablo poważna. Spałem z nią, po sobie nic poznać nie dała - widać, bywa, w łóżku i sprawy udają.

Okoliczność łagodząca: przed tą przerażającą myślą >tak wiezione jest dziecko!< broniłem się rękoma, nogami za wszelką cenę, przy zastosowaniu wszelkich dostępnych środków.

Zwycięzcami tej edycji Familiady zostały nast. rodziny: maperów, Gerwazych, Wilków, Micieków (i -chyba- Sedymenów).

Laureatom gratulujemy!
(Nagród odbiór u suchyyego.)

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

• Użytkownik forum
...Okej, jednak dziecko. Mój błąd. Zbrakło mi wiary w człowieka...
Ja myślałem, że ją właśnie bronić chciałeś tym jawnym swym wyparciem

...okkoliczność łagodząca: przed tą przerażającą myślą >tak wiezione jest dziecko!< broniłem się rękoma, nogami za wszelką cenę...
znak i dowód serca czystości...nie gub jej

Zwycięzcami tej edycji Familiady zostały nast. rodziny: maperów, Gerwazych, Wilków, Micieków (i -chyba- Sedymenów).
Tytuł "Realiści oraz prozy życia i szarości specjaliści"?  ;)

Offline Mężczyzna Lupus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.09.2011
Widzę, że wirus mistrza Yody zbiera żniwo  :D

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Zła nie czyni wirus mistrza Yody. Gorsze rzeczy są.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Nie, nie, Gerwazy - sądziłem, 'kaś prowo, 'kiś performens, 'kieś jaja - lalka w środku, by na coś zwrócić uwagę, wzbudzić zainteresowanie.

Luzem w sakwie rzadko kto laptopa tak wozi.

(Sprawą wciąż się zajmuję.)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017

jak bobas "wyrasta" z sakwy to po prostu z niej "wychodzi" wyżej...
Tia. Pod warunkiem, że nie kupią głębszej sakwy.

Tak się zastanawiam z której strony lepiej. Z lewej inni mogą potrącić przy wyprzedzaniu z prawej stoją słupki i kosze?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum