Zawsze mi się wydawało, że akurat to miejsce jest przeznaczone do przemytu narkotyków (ale cii..).
miałem podobny wynalazek, nie polecam, połamałem.Jak masz zapasową linkę, to tym najszybciej rozepniesz łańcuch.
Cytat: Waxmund w 7 Sty 2020, 19:54Dobre Wg mnie podobnie ma się sprawa jeśli chodzi o smar do łańcucha.I tak i nie ;PKupiłem kiedyś za całe 4 złocisze butelkę oleju wazelinowego, którym czasem smaruję łańcuch w rowerze do ciorania. Jeśli chodzi o właściwości to stoi na poziomie najpodlejszego finish line - zielonego wet. Czyli owszem, smaruje, ale jadąc przez las może się przypadkiem do napędu przylepić dzik czy sarna.
Dobre Wg mnie podobnie ma się sprawa jeśli chodzi o smar do łańcucha.
Najszybciej to mini-kombinerkami. Tylko trzeba mieć takie, których szczęki są na tyle wąskie, że wchodzą w oczka łańcucha
Jak?
Cytat: podjazdy w 7 Sty 2020, 21:19Najszybciej to mini-kombinerkami. Tylko trzeba mieć takie, których szczęki są na tyle wąskie, że wchodzą w oczka łańcuchaTakie sobie kupiłem w Kauflandzie, z wygiętymi jeszcze szczypcami, aby było wygodniej. Lekko podszlifowałem końcówki i wyszlifowałem w obu lekkie rowki. Teraz tymi rowkami łapię ogniwko i rozpinam bez problemu. Dodatkowo są one kombinerkami na trasie, co stanowi ich przewagę nad szczypcami dedykowanymi do rozpinania łańcucha.
Torby Ortlieba można kupić do różnych celów
Trochę nietypowa, zanurzona w wodzie jeziora kładka rowerowa w Belgii.https://www.rynekinfrastruktury.pl/wiadomosci/drogi/rowerem-po-wodzie-zatopiona-kladka-w-belgii-film-70397.html
Jest kilka podobnych filmików, ale nie widziałem żadnego gdzie ktoś by kładł ręce na kierze. Bo traci się najwygodniejszy chwyt, czyli ten na klamkomanetkach, w zamian za... hmmm.. no, nie wiem właśnie za co