Dokładnie, dużo lepszy (pomagający, a nie szkodzący) byłby wodny płaszcz obejmujący podstawę butli. Tylko musiałby być jakiś sposób zimowego demontażu, bo by dość szybko zamarzał, ale do czasu zamarznięcia robotę by zrobił. Mam na myśli coś dopasowanego, żeby mało wody wlewać, np. 100 ml.
Widocznie w Białymstoku fizyka też jest inna. Takiego steku bzdur dawno nie słyszałem. Tu nawet nie ma o czym dyskutować, Lester użył terminów których fundamentalnie nie rozumie.
Zauważyłem, że kartusze w trakcie użytkowania/palenia są wyrażnie zimniejsze od otoczenia (podejrzewam że schładzają sie w wyniku rozprężania gazu). Skoro jest różnica temperatur to musi być przepływ ciepła z otoczenia do kartusza - tak więc kartusz się ogrzewa co polepsza parowanie mieszanki. Po co zakłócać ten przepływ ciepła ochraniaczem.W sumie, nie wiem po co te ochraniacze na kartusz.Może Ty to jakoś lepiej wytłumaczysz
Ciśnienie spada, temperatura maleje. Podstawy.
Tylko nie wiem czy w sweterkach czy nie
Na terenie 6 gmin członkowskich LGD Nasze Roztocze zamontowano 12 samoobsługowych stacji naprawy rowerów. Zostały one zlokalizowane przy szlakach rowerowych oraz w miejscach uczęszczanych przez rowerzystów:
Czyli co ? kupowac te sweterki na butle czy nie ? Za 4 miesiące zima będzie .Ci co łażą po 8 tysiecznikach w zimie to chyba tez kuchenki na kartusze gazowe mają . Tylko nie wiem czy w sweterkach czy nie