Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366830 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
a nie rzecz praktyczną

Jest praktyczna tylko inaczej  :wink:  Lakier w tym miejscu często cierpi w kontakcie ze stojakiem rowerowym :wink: Poza tym podoba mi się idea pomocy w identyfikacji rowerzysty napotkanego na trasie. Łatwiej oddać np. pożyczoną  dętkę "Roddosowi" niż szukać potem czy ktoś zna "faceta w czarnym stroju na czarnym rowerze" :)
« Ostatnia zmiana: 27 Sie 2020, 13:45 kawerna »
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Dla mnie ubytki lakieru nie są czymś strasznym. Nie dbam o to, uważam nawet, że nadają rowerowi pewnego charakteru.
Jeśli już szukać na siłę "praktyczności" takiej ozdoby, to np. gdy się kiedyś przypadkowo spotkamy na rowerze, to będziesz wiedział, że to ja.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Kiedyś w punkcie krwiodawstwa powiedzieli mi, że grupa krwi i czynnik Rh to tylko podstawa i oni badają więcej czynników przed zakwalifikowaniem krwie. Ale na szybko nic takiego nie znalazłem. Może ktoś coś wie. Poza tym słyszałem, że teraz w ratownictwie nie podaje się krwi pełnej tylko "****" (nie pamiętam co) co jest niezależne od grupy krwi.

Także z chyba posiadanie bransoletki z grupą krwi nie ma sensu. Może mieć sens posiadanie bransoletki, że jesteś cukrzykiem (jak jesteś). By policjanci i ratownicy medyczni nie traktowali cię za pijanego.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A tutaj taki opis ciekawego sporu zawodników z organizatorem wyścigu Gran Fondo w Gdyni. Po tym jak odwołano imprezę z powodu epidemii organizator postanowił obarczyć każdego z 1800 zawodników opłatą administracyjną 100zł, choć słowa nie było o takiej możliwości w regulaminie. Takie zachowanie oburzyło wielu zapisanych kolarzy i próbują walczyć o swoje:

https://sportowefakty.wp.pl/kolarstwo/884234/gran-fondo-gdynia-kolarska-wojna-uczestnicy-wyscigu-doniesli-do-prokuratury-na-o?c=168&fbclid=IwAR1iEsvFMb57XHN84q7g2s2m7Vv83FRnDq-oiNAQYTgjNqiqXvpAerf6ohY&src01=6a4c8&utm_campaign=sgf&utm_medium=sf&utm_source=fb

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Patrząc na tego Marina przypomniały mi się słowa Stanisława Anioła do Ewy Majewskiej odnośnie zasłon.
Genesis w obu wariantach bardzo się dla mnie podoba.

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
"Wie pan co? To niech pan też powiesi brązowe." 8)

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Romet wprowadza stalówkę w cenie 2699

A Marin dostaje nowe malowanie
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010
Ten Marin dsx wygląda jakby ktoś w trakcie produkcji ramy zorientował się, że jest źle wyliczona i koło się nie mieści, więc wyciął kawałek flexem i ratował sytuację dospawaniem dodatkowego wzmocnienia u góry :P

Offline crust

• Miasto:
  • Na forum od: 21.08.2013
Patrząc na tego Marina przypomniały mi się słowa Stanisława Anioła do Ewy Majewskiej odnośnie zasłon.
:D

Szkoda że w Gieni nie poszli "na całość" i nie dali sztywnej osi z przodu i pełnych pancerzy przerzutek.
Ten Marin dsx wygląda jakby ktoś w trakcie produkcji ramy zorientował się, że jest źle wyliczona i koło się nie mieści, więc wyciął kawałek flexem i ratował sytuację dospawaniem dodatkowego wzmocnienia u góry :P
Krótki tylny widelec, możliwość założenia większej gumy, wzmocnienie przy zacisku, tam gdzie najczęściej pękają, jeśli to przypadek to wyszedł tylko na plus..;)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Całkiem sympatyczna szosówka, tylko osprzęt od razu na do wymiany.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Genesis w obu wariantach bardzo się dla mnie podoba.
No i jak to wygląda? JAK GÓWNO W LESIE!!! (Podpowiedź dla młodych forumowców)
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Nie wiem czy pamiętacie tzw. włoskie górale z lat 90? Totalna tanizna "na sisach" zrobiona była identyczną technologią-2 wypraski zespawane w środku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum