Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366738 razy)

Mariobiker

• Gość
@worek_foliowy a czy każdy rower musi mieć baranka ?
Niektóre z szosową kierownicą wyglądają wręcz pokracznie 😉

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
A po co komu rower bez baranka?

Ten wygląda nawet fajnie, kojarzy mi się z przedwojennymi konstrukcjami. Niektóre miały też dosyć spore wyprzedzenie widelca, krótki mostek i podobną kierownicę.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Mariobiker

• Gość

Rozumiem szosa i obecnie bardzo modny gravel.
Natomiast w pozostałych przypadkach to przerost formy nad treścią. Ani to ładne ani praktyczne 😉

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
Więcej chwytów, bardziej naturalne dla nadgarstków ustawienie dłoni. W przypadku bardzo szerokich baranków kontrola nad rowerem raczej mocno zbliżona. Rower z grubymi oponami też ciekawiej wygląda niż kolejne mtb z prostą kierownicą.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
Andy ze Stooge ma bardzo ciekawe, osobiste i odważne rzekł bym podejście do tematu.
Od zawsze miałem chrapkę na ich powiedzmy "mtb". I szczęście jeździć po koleżeńsku pierwszym wypustem MK (teraz to już MK4). Świetne geo (nietypowe), ładne wykonanie. Na Stallovym Paprykarzu nie bez powodu dostał tytuł najpiękniejszej stalówki.
Ostatnio byłem mocno nastawiony na kupno aktualnej wersji.... do momentu aż dowiedziałem się ile waży rama (już nie pamiętam ale koło 3,5kg, sama rama). I przeszło mi kompletnie.
To są bardzo fajnie, nietuzinkowe rowery ale chyba dla osób które kompletnie kładą laskę na takie kwestie jak waga, dokładnie zdefiniowana potrzeba itd itd

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Takowy wehikuł krąży po irlandzkich asfaltach:

Na szczególną uwagę zasługuje napęd hybrydowy oraz dbałość o szczegóły (patrz - daszek nad wejściem).
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
napęd hybrydowy
Dłuższą chwilę szukałem silnika. ;D Dopiero potem zaskoczyłem, na czym polega hybryda. Tylko, przy tej długości kord pod rękoma, to trzeba się mocno podnosić do przodu przy kręceniu. Chętnie był zobaczył film w akcji.

Marek

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Przeciorałem się po okolicach Bukowna - najbliższa dolinka krakowska, jak wynika z mapy ;)

Diabla Góra

Żródła Soły

16 Dywizjon Rakietowy

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Na forum od: 20.09.2010

Offline crust

• Miasto:
  • Na forum od: 21.08.2013
.;),

Jest tam więcej ciekawych konstrukcji.
« Ostatnia zmiana: 19 Sie 2021, 15:00 dudi »

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Rozładowana bateria przerzutki była najprawdopodobniej przyczyną tego, że Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) stracił kontakt do Luisa Leona Sancheza (Astana Premier Tech) na ostatnich kilometrach czwartego etapu wyścigu Paryż-Nicea.

https://www.onet.pl/sport/naszosie/remi-cavagna-ofiara-nowych-technologii/yc0tmh5,30bc1058
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 59%]

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010

Co jest w tej budzie? Ktoś w tym mieszka?

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Rozładowana bateria przerzutki była najprawdopodobniej przyczyną tego, że Remi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) stracił kontakt do Luisa Leona Sancheza (Astana Premier Tech) na ostatnich kilometrach czwartego etapu wyścigu Paryż-Nicea.

https://www.onet.pl/sport/naszosie/remi-cavagna-ofiara-nowych-technologii/yc0tmh5,30bc1058

A mógł zabrać powerbank  ;)
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009

Oglądałem wczoraj transmisję wyścigu Paryż-Nicea, i D.Baranowski (który komentuje wyścig), stwierdził, że raczej padła elektronika (może w baterii, może w przerzutce).
Mało prawdopodobne, że bateria była niedoładowana przed startem.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011

Co jest w tej budzie? Ktoś w tym mieszka?

Nie mam pojęcia.
Jak będę kiedyś w Corku to postaram się sprawdzić ;)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum