Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366735 razy)

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Przyjęło się już kilkanaście lat temu, ale w wozidłach górniczych. Dla ciężarówek jest za ciężkie, a  tu mowa o rowerach?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
W pierwszym artykule jaki widziałem było napisane że mają być "bieżnikowane".

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Ciekawa, a nawet bardzo ciekawa ciekawostka:

https://road.cc/content/tech-news/power-shift-hub-moves-front-mech-shifting-rear-hub-275277
https://classified-cycling.cc/en/

ceny równie szokujące.

Ciekawe jak się rozwinie.

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
tyle zachodu zeby zrezygonowac z 2 blatowycvh korb na rzecz 1 rzedowych dokładajac dużą wage i elektronikę? Nie porywa mnie to.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Dalszy ciąg afery z Markiem Konwą i pomocą zebraną dla Katarzyny Konwy i Rity Malenkiewicz
(...)
https://sport.onet.pl/kolarstwo/wypadek-w-wilkowicach-katarzyna-konwa-oskarza-marka-konwe-o-oszustwo/7znjpjx

Nieźle poszalał sobie koleś...

A teraz dochodzą kolejne elementy
Cytat: oświadczenie Martombike
Oświadczenie.
W związku z narastającą dyskusją związaną ze zbiórką dla Rity i Kasi, informujemy, że do chwili wyjaśnienia wszystkich wątpliwości, Martombike jako sponsor techniczny zawiesza współpracę z  Markiem Konwą.
W oparciu o kilka lat wspólnych działań na arenie sportowej głęboko wierzymy, że sprawa znajdzie pozytywny finał.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A teraz dochodzą kolejne elementy
Cytat: oświadczenie Martombike
Oświadczenie.
W związku z narastającą dyskusją związaną ze zbiórką dla Rity i Kasi, informujemy, że do chwili wyjaśnienia wszystkich wątpliwości, Martombike jako sponsor techniczny zawiesza współpracę z  Markiem Konwą.
W oparciu o kilka lat wspólnych działań na arenie sportowej głęboko wierzymy, że sprawa znajdzie pozytywny finał.

I tego należało się spodziewać, wspieranie osoby oskarżonej o taką sprawę to jest dla sponsora bardzo kiepski interes. Sponsor po to daje sportowcowi pieniądze, by się przedstawić w dobrym świetle, jako wspierający fajne inicjatywy, a nie po to by stawiać swoją firmę w bardzo kiepskim świetle i musieć odpowiadać na wiele niewygodnych pytań.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Co wspólnego ma łazik Curiosity z naszymi rowerami i misja na Marsa, z naszymi wyprawami... TRYTYTKI
https://fotoblogia.pl/16668,trytytki-rozwiaza-kazdy-problem-nawet-na-marsie-zdjecie-nasa-to-nie-fotomontaz

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Moim zdaniem, zdjęcie przedstawia łazik Perseverance. Curiosity ma zupełnie inny bieżnik kół - taki kanciasty zygzak.
Tym lepiej dla trytek/trytytek (zależnie od długości), bo to znaczy, że przez 10 lat nie znaleziono lepszego rozwiązania.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
W tekście jest napisane, że to Curiosity, ale nie wnikałem.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Ale że nie przyszło jej do głowy jechać spokojnie po szerokim, równym poboczu autostrady, tylko cięła po pasie ruchu, to już dla mnie trochę za trudne do ogarnięcia.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
Ale że nie przyszło jej do głowy jechać spokojnie po szerokim, równym poboczu autostrady, tylko cięła po pasie ruchu, to już dla mnie trochę za trudne do ogarnięcia.

To proste. Na poboczu nie jeżdżą auta i nie zdmuchują syfu i leży tam pełno kamyczków i tym podobnych. Dużo wygodniej jest na pasie ruchu. To akurat zrozumiałe i logiczne.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Na tej obwodnicy Brukseli?
To musiało się cholernie mocno zmienić od czasu kiedy tam jeździłem codziennie do pracy i z powrotem.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Kolega mało wie o obwodnicach, bo w Warszawie jeszcze długo jej nie będzie. W Brukseli jest oczywiście czysta i oświetlona.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum