Ale pierwszy raz słyszę o takiej opcji, jak możliwość dostania zakazu prowadzenia pojazdów niemechanicznych, nawet nie wiedziałem, że istnieje prawnie taka możliwość.
Taryfikator mandatów rowerzysty 2021
Nogi przez kilkadziesiąt metrów nie są na pedałach.
Nie wiem czy to nie jest jakaś kaczka dziennikarska. Bo skoro nie potrzeba żadnych zezwoleń na pojazdy niemechaniczne dla osób pełnoletnich - to jak taki zakaz w ogóle egzekwować? Jaki policjant w ogóle będzie sprawdzał rowerzystę pod kątem czy ma taki zakaz, czy mu to w ogóle do głowy przyjdzie? Jak coś takiego wyjdzie to dopiero przy okazji większego wypadku, gdzie policja zajrzy do kartoteki uczestników. Nawet jeśli prawnie taka możliwość istnieje to jest zupełnie martwy przepis.
omawiana osoba, dostała też zakaz prowadzenia pojazdów i chociaż nie miała prawa jazdy (gdyby miała to w myśl prawa by je wtedy straciła), to w tym samym okresie nie mogła też pójść na kurs prawka.
Tom Boonen wątpliwości nie ma - bomba:https://classified-cycling.cc/en/stories/press/the-perfect-bomb-jaegher-classified
Kto wpadł na pomysł by robić zdjęcia roweru na czarnym tle? Gumno widać.
Cytat: Felek w 19 Kwi 2021, 05:16omawiana osoba, dostała też zakaz prowadzenia pojazdów i chociaż nie miała prawa jazdy (gdyby miała to w myśl prawa by je wtedy straciła), to w tym samym okresie nie mogła też pójść na kurs prawka.Ja się przypadkiem kiedyś dowiedziałem, że za jazdę na %, zabrali mi prawko kat. C (której to nigdy nie miałem )