Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 366713 razy)

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Ci, tych klienci takie rzeczy wyczekiwali. Wiedząc, te idą, nowe zamówienia swych ram rychtowali właśnie pod takie amory.

Za chwilę stanie się to standardem, zrobią seryjne gravele z amorem, potem dojdą do wniosku, że baranka można zastąpić prostą kierownicą i zatoczymy koło odkrywając na nowo rower trekkingowy :lol:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Postęp, proszę Pana, postęp.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Za chwilę /.../

No bo to jest fun - z założenia.
Jeden mój rower liczy lat z 12, drugi z 10, trzeci z 9, czwarty z sześć - jakoś tak około. Póki nie zużyję, nie kupuję, nic nie zmieniam. - Zmienia, kupuje wojtek, Borafu.

Na to najzwyczajniej jest rynek (nie szczepionka - przymusu, presji nie ma).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
https://www.rosebikes.pl/rock-shox-rudy-ultimate-xplr-gravel-suspension-fork-2700158 - spodziewałem ceny bliżej Paragona Gold pomnożonej razy dwa z powodu podatku gravelowego. Zaskoczony jestem, przyznaję szczerze.

Ale to jest topowy amortyzator ważący 1200g na 28 cali z wszystkimi bajerami. Placisz nie tyle za "gravelowosc" co właśnie "topowość". Odopowiedniki do MTB mają podobne ceny

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
A czym się ta topowość przejawia w konstrukcji ze skokiem 30 mm i średnicą goleni 30 mm? Uwzględniając SAG - ugięcie amortyzatora będzie porównywalne z pracą grubych opon. Tyle mają szwajcarskie mieszczuchy z amortyzacją schowaną w rurze sterowej, albo historycznie piasty Panther. Zaraz internet zaleją opinie, jak to jest lepiej niż wygląda na papierze i warto to kupić. Chwalic będą również ci, dla których widelec bez 3 otworów na koszyk, otworu pod błotnik i 5 dziury do bagażnika nie był nic wart.

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
https://www.rosebikes.pl/rock-shox-rudy-ultimate-xplr-gravel-suspension-fork-2700158 - spodziewałem ceny bliżej Paragona Gold pomnożonej razy dwa z powodu podatku gravelowego. Zaskoczony jestem, przyznaję szczerze.

Masz prawo być zaskoczonym przy cenie Foxa AX ten Rock Shox to prawdziwa okazja  ;)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Sama długość skoku niewiele mówi. Mam "amortyzator" z 80mm ale jest do niczego...

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Warunek konieczny niewystarczający

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Chwalic będą również ci, dla których widelec bez 3 otworów na koszyk, otworu pod błotnik i 5 dziury do bagażnika nie był nic wart.

Bo widelec bez otworów nie jest cokolwiek wart  :lol:
Amortyzator to do uprawiania sportów służy... nie do bujania się po wioskach i ścieżkach ;)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Akurat amortyzator jest okrągły więc dosyć łatwo dorobić adapter z oczkami.

A amortyzatora ze skokiem 30 mm bym nie chciał. Dla tak małego skoku nie warto bawić się w serwisowanie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Skup i ubój. Rozbiór.
W MTB od nowości mam Magurę Menja xc 100. Ustawiłem maks. twardo - wybiera cm z 4, 5; mi git.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Zdziwienie cenami, bo w 2009 roku kupiłem minute mrd za około 230 euro, czyli połowę ówczesnej ceny, chyba mi trochę peron odjechał w temacie.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
W MTB od nowości mam Magurę Menja xc 100. Ustawiłem maks. twardo - wybiera cm z 4, 5; mi git.

Na Puszczę Knyszyńską czy Białe Stoki pewnie starczy z nadmiarem, na kamyczki w np Beskidzie może być blado.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Na Puszczę Knyszyńską czy Białe Stoki pewnie starczy z nadmiarem, na kamyczki w np Beskidzie może być blado.

Kamyczki na hołdach przejeżdżam sztywniakami na 38c - po piargach i tak nie pojedziesz, więc dalej nie wiem ło so chozzi z tą amortyzacją  ::)

• Skup i ubój. Rozbiór.
Na Puszczę Knyszyńską /.../

Tak, tak - ja o tym, jak mam.
Na insze, to i rower inszy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum