Cytat: podjazdy w 25 Lis 2024, 00:10Cytat: Borafu w 24 Lis 2024, 23:49Trochę przełajowe oglądam w TV, ale takiego poprowadzenia trasy żeby trawersować w błocie jeszcze, nie widziałem.IMO projektant trasy dał ciała.W błocie są nie raz, ale wtedy błoto jest od pierwszego zawodnika, po prostu zaplanowane w trasie.Nie zrozumiałeś. W przełajach błoto jest prawie zawsze, a w centrum przełajów czyli Flandria+Holandia w zasadzie zawsze, ale nie robi się podjazdów trawersujących błotniste zbocza.Pokazuję i objaśniam.OK:Nie OK:
Cytat: Borafu w 24 Lis 2024, 23:49Trochę przełajowe oglądam w TV, ale takiego poprowadzenia trasy żeby trawersować w błocie jeszcze, nie widziałem.IMO projektant trasy dał ciała.W błocie są nie raz, ale wtedy błoto jest od pierwszego zawodnika, po prostu zaplanowane w trasie.
Trochę przełajowe oglądam w TV, ale takiego poprowadzenia trasy żeby trawersować w błocie jeszcze, nie widziałem.IMO projektant trasy dał ciała.
A dlaczego nie można tak zrobić? Z czegoś to wynika?
likwidowano mi w ten sposób w sumie wszystkie trasy treningowe pod Poznaniem
Mógłbyś przybliżyć o których trasach piszesz?
Oprócz znaków są też lotne patrole ochotnicze, takie ichniejsze ORMO. Co prawda nie pałują, ale spotkania bywają niemiłe.
Może powinieneś dozbroić osie?
Cytat: Pitt35 w 25 Lis 2024, 12:56A dlaczego nie można tak zrobić? Z czegoś to wynika?Myślę (to moja opinia, nie działam w kolarstwie przełajowym) że chodzi o to żeby wyniki w większym stopniu zależały od zawodnika a w mniejszym stopniu od szczęścia, a takie t trawersowanie w błocie wypacza wyniki przez to że ślizgający się zawodnicy blokują i przewracają innych.
Byłem na tych zawodach (...) Sędzia, który dopuścił tę trasę do tego wyścigu był z chłop z Belgi więc chyba wiedział co robi.
Tylko skąd oni mieli kolorową kliszę?
pod koniec owego dziesieciolecia zarabiałem już lepiej i zacząłem kupować slajdy ORWO,
Zawodowy fotograf i prywatnie turysta, zatem pewnie można znaleźć więcej na jego stronie.