Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 338694 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Mądrę państwo zauważyło jak łatwo można zarobić na bałwanach łamiących przepisy. :)

Yoshko, to nie ludzie są bałwanami, tylko przepisy idiotyczne. Jak choćby wspomniane w artykule ograniczenie do 10km/h na ścieżce rowerowej....
A to nie była ironia ze strony Yoshka? :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Chodzi mi o to, ze ludzie pozwalają zarabiać na sobie w tak idiotyczny sposób :)
Skoro narzekamy, ze w ten sposób dostaje budżet to sprzeciwmy się i stosujmy się do przepisów. Tak na złość Państwu. :D

@Freud w 87.66% moje wypowiedzi są przepełnione ironią. :)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
czy jezdzisz z predkoscia 10km/h??
tak sie po porstu nie da;/
przepis jest idiotyczny, nie wiem dokladnie jakie w Sopocie maja sciezki, bo takie ograniczenie to mozna by conajwyzej zastosowac do jazdy po chodniku;)

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Freud w 87.66% moje wypowiedzi są przepełnione ironią.
już wiemy ska u Ciebie ta bródka :P

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
w kujawsko pomorskim za rok będzie rowerowy raj. i to jedynie za milion złotych!  :D

http://torun.gazeta.pl/torun/1,87119,12351725,Ponad_milion_zl_na_rowerowy_raj__Az_450_km_sciezek_.html#ixzz24mNOEybb
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Pic na wodę ;)

Nie będziemy budowali nowych tras. Projekt zakłada połączenie i oznakowanie istniejących szlaków...

:D

@Marta, nie mowie o wyjątkach, które zazwyczaj są brane jako kontra.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Hmmm. Chyba w tym roku "przetestowałem" większą część tych ścieżek. Dla ułatwienia są poprowadzone "atrakcyjnymi turystycznie" zadupiami, po drogach wołających o pomstę do nieba. A obok.. piękne nowe drogi dla samochodów.
I już wiadomo czemu promocja tyle musi kosztować :)
Kolejna oznaka niemocy (chociaż może należałoby użyć mocniejszego słowa..) sporej części urzędników..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
http://regiomoto.pl/portal/aktualnosci/wladza-wziela-sie-za-rowerzystow-chodzi-o-zeby-budzet-zarobil

państwo znalazło kolejny sposób żeby okradać ludzi ;)

btw, wyczytałem ostatnio, że 1/5 (!!!!) przychodów naszego Państwa pochodzi od kierowców (podatki nakładane na paliwo, mandaty itp). Ręce opadają...

Rowerzystów jednak też trzeba karać gdy stwarzają zagrożenie. Mandaty za rozmawianie przez komórkę są całkowicie słuszne. Natomiast ograniczenie prędkości to totalny absurd. Przecież rowery nie mają obowiązkowej homologacji na liczniki rowerowe podlegające przeglądom i kalibracjom w autoryzowanych serwisach.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
to kolejny link, bo u nas teraz moda na budowanie ścieżek poza miastem. na jesieni otworzą odcinek Toruń-Unisław, w przyszłym roku dwie trasy prowadzące nad dwa podtoruńskie jeziora.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120727/INNEMIASTA03/120729461

wszystko fajnie, tylko czemu w lesie nie może być asfaltu i czemu w takim bądź razie na pobliskiej szosie będzie zakaz ruchu rowerów :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
wszystko fajnie, tylko czemu w lesie nie może być asfaltu i czemu w takim bądź razie na pobliskiej szosie będzie zakaz ruchu rowerów :P
1. Bo przecież tak się to robi, nie?
2. Bo u nas w zasadzie nie ma dróg DLA rowerów, większość to są drogi PRZECIW rowerom
Buduje się je po to żeby się pozbyć rowerzystów z asfaltu.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
wszystko fajnie, tylko czemu w lesie nie może być asfaltu
Bo jeśli będzie asfalt, to będzie pierwszy krok do "obywatelskiego" otwarcia szlabanów i wykorzystywania asfaltu do ruchu samochodowego, czyż nie?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Można zrobić fajną drogę rowerową przez las (Gmina Łąck):

Wszytko fajne bo prowadzi obok drogi, wiec samochody nie potrzebują na nią wjeżdżać. Niestety projektant zapomniał wyprofilować ja i czasami podjzdy dochodzą do kilkunastu procent. :|

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Nie tylko podjazdy są problemem, ale także drobne falki na tej drodze.
Jechaliśmy nią z Borafową koło Bożego Ciała i w końcu zrezygnowaliśmy i wróciliśmy na szosę, bo trzęsło nami jak nieszczęście.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
    • Blog Yoshkowy
Masz racje edne etap tej drogi robiony był chyba tylko łopatami. ;)

Pędziłem po tej ścieżce obok innych BBTourówców, którzy jechali drogą i byli obtrąbiani cały czas przez samochody,. ;)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Te drobne nierówności asfaltu są spowodowane tym, że ta droga ma już swoje lata - kilkanaście lat na pewno, a niszczą ją korzenie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum