Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 338787 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Jakos nie miałem ochoty sprawdzać innych artykułów....  :-\

Offline Kobieta ttin

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.05.2011
Jeśli poziom tego artykułu i komentarzy jest reprezentatywny dla stanu umysłu choćby i 0,1% ludzi w Polsce, boję się bać.

Rozumiem, że bardzo chcesz podkreślić, jak to Ci fajnie, że opuściłeś Polskę i jakie to szczęście, że nie musisz mieć z takimi ludźmi do czynienia, ale może wyluzuj trochę, bo to się robi denerwujące.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Rozumiem, że bardzo chcesz podkreślić, jak to Ci fajnie, że opuściłeś Polskę i jakie to szczęście, że nie musisz mieć z takimi ludźmi do czynienia, ale może wyluzuj trochę, bo to się robi denerwujące.
Z Poznania to łatwiej się dostać do Dublina niż do Krakowa, więc z tym opuszczaniem Polski, to może tak było 50 lat temu, dzisiaj się po prostu jest w Dublinie. ;) A już na forum podróżników zarzucać komuś, że poznaje inny kraj, to co najmniej nie wypada.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net

Zawsze cieszę się jeśli nie nie muszę mieć do czynienia z ignorantami, prostakami, ludźmi złośliwymi itd, niezależnie od ich narodowości.

A jakoś nie spotykam się na codzień z takimi zjawiskami na irlandzkich forach i w życiu codziennym, jak to "coś" co zalinkował Waxmund.

Polskę opuściłem z zupełnie pragmatycznych powodów i nieraz sentyment ciągnie mnie z powrotem do kraju... Z tym większym niepokojem przypominam sobie wtedy niestety takie świadectwa pewnego rodzaju mentalności, z którą nie chcę mieć żadnej styczności. Nie generalizuję tutaj, nie mówię że "wszyscy" ani nawet "większość", obawiam się właśnie o te pojedyńcze incydenty z mniejszością.

Poza tym, wyciągasz cyniczne i niesprawiedliwe wnioski z pojedyńczych wypowiedzi.

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
A jakoś nie spotykam się na codzień z takimi zjawiskami na irlandzkich forach i w życiu codziennym, jak to "coś" co zalinkował Waxmund.

Piękny kraj ta Irlandia

P.S.
Z góry przepraszam jak kogoś uraziłem było to niezamierzone

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
ja bym tam wolał rozwiązanie widziane w Słowenii, samoobsługowy automat z dętkami :)

My home is where my bike is.

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
O a taka mała ciekawostka ma powstać w moim mieście:
http://rowerowe-leszno.pl/infrastruktura/infrastruktura-artykuly/486-publiczne-stacje-naprawy-rowerow

W Warszawie już (jeszcze) stoi. Nad Wisłą przy Centrum Nauki "Kopernik". Pożarte przez rdzę. Część narzędzi oczywiście wyparowała...

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Automaty sprzedające dętki widziałem w wielu miejscach w wielu krajach ale tego zestawu naprawczego naprawdę nie miałem okazji jeszcze.U nas niestety pewnie zdematerializuje się po czasie.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Takie stacje naprawcze są już w Gdyni pod centrum handlowym Riviera. Nie przyglądałam się. Wkurzyło mnie przy tym centrum, że wielkie halo robią mówiąc o znacznej ilości parkingów rowerowych, a owe miejsca to klasyczne wyrwikółki i to ciężkie do zlokalizowania. Jedyny znaczek kierujący rowerzystów był nad... schodami tuż za przejściem dla pieszych. Czyli rowerzysta przyjeżdża do centrum, schodzi z roweru, idzie chodnikiem, przechodzi przez przejście dla pieszych, po czym znaczek kieruje go na schody. Super.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
http://pl.wikipedia.org/wiki/Centralia_%28Pensylwania%29

W maju 1962 roku ogień zajął śmieci w opuszczonej kopalni i rozprzestrzenił się podpalając główną żyłę pokładów węgla, która w części przebiegała pod miastem.
Ogień płonie do dziś pod powierzchnią wielu akrów i stale się rozrasta. Na przestrzeni kilku mil znajduje się tyle węgla, że pożar może trwać nawet kolejne 250 lat.
Większość mieszkańców opuściła to miasto, zostawiając swoje domostwa − liczba mieszkańców przed katastrofą wynosiła 2 761 osób, w roku 1981 1000 osób, obecnie mieszka tam ich jedynie 10.

:o

https://www.google.pl/search?q=centralia+pensylwania&client=firefox-a&hs=vPh&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=I-agUvPTEoriywPn44CQDg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653#imgdii=_
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Niedługo rowery zaczną same jeździć ;)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
bardzo ciekawa rama :)

Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
Mam taki, tylko mniej pogięty.

No i nie tfu-elektryczny.  :P

To w zasadzie moja podstawowa wyprawówka na wyjazdy rodzinne, kiedy nie trzeba sie spieszyć.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum