Autor Wątek: Ciekawostki rowerowe i okołorowerowe  (Przeczytany 367058 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Hmmm, a na Endomondo można na żywo śledzić gdzie ktoś w danym momencie jest? Czy tylko udostępnić trasę po jej przejechaniu?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Można. Wchodzisz na czyjś profil i widzisz, że ktoś właśnie teraz jedzie. Musi tylko udostępniać to w ustawieniach prywatności.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
O proszę, nie wiedziałem.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Różnica między Glympse a Endomondo może być taka, że Endomondo samo nie odświeża pozycji - pokazuje tylko pokonaną trasę i pozycję w momencie załadowania strony (trzeba wciskać F5). Na podstawie filmu ze strony widać, że Glympse pozycję odświeża.

Do tego pewnie śledzenia na Glympse'u będzie się wygodniej używało z poziomu telefonu.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
O proszę, nie wiedziałem.

To nie jest dobra funkcja. Automatycznie generuje SMS typu "Przestańcie chlać, zacznijcie jeździć".

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Kolejny pomysł, który raczej się nie sprawdzi ... http://blogrowerowy.pl/wpis/cyclee-sygnaly-swietlne-na-plecach-rowerzysty/

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odnaleziono ciało 37-letniego kolarza, który w niedzielę zaginął w czasie maratonu kolarskiego MTB w Gołdapi w woj. warmińsko-mazurskim. Nie dojechał do mety, nie wrócił też do rodziny. Nie wiadomo, dlaczego zmarł.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,title,Na-trasie-kolarskiego-maratonu-zaginal-37-latek,wid,17686383,wiadomosc.html

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Odnaleziono ciało 37-letniego kolarza, który w niedzielę zaginął w czasie maratonu kolarskiego MTB w Gołdapi w woj. warmińsko-mazurskim. Nie dojechał do mety, nie wrócił też do rodziny. Nie wiadomo, dlaczego zmarł.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019385,title,Na-trasie-kolarskiego-maratonu-zaginal-37-latek,wid,17686383,wiadomosc.html

Słaba ta "ciekawostka". Ja tam się nie znam, ale coś mi nie pasuje ten post w tym dziale.
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Ale niektóre komentarze bombowe.

robienie takich maratonów w taki upał to igranie z ludzkim życiem to nie była profesjonalna impreza, a mógł wystartować każdy
Hmm..

ja napisze jedno za nimi na końcu powinien jechać jakiś samochód rozpoznawczy i karetka oczywiście bez sygnału jakby jechali to chłopa może i by uratowali ale pewnie jak zawsze szkoda kasy na te cele hanba i wstyd dla organizatora
W MTB? ::)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
No to mógł lecieć helikopter ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Cytuj:
robienie takich maratonów w taki upał to igranie z ludzkim życiem to nie była profesjonalna impreza, a mógł wystartować każdy

Hmm..
Ale o co chodzi? Ten akurat ma w sobie trochę racji. Po pierwsze autor komentarza nie wiedział (i mógł nie wiedzieć), że terminów maratonów zwykle się nie przesuwa. A do tego na Mazovię może pojechać dosłownie każdy, warunki to, jak wszędzie: zarejestruj się, zapłać, podpisz oświadczenie. I o ile przy Pierścieniu komuś może się zapalić lampka w głowie (kurna, upał, cały dzień jazdy, 600 km), o tyle machnąć się kilka kilometrów po lesie... przecież dam radę.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
U nas też mogło być różnie. Jeżdżenie w pojedynkę w taki upał nie jest rozsądne a wielu z nas tak jechało, między innymi kawałek soboty ja (30-40km). Wolałem jednak dostosować tempo do swoich możliwości i zaryzykować jazdę solo niż wykończyć się z lepszymi.
Przy odrobinie pecha, ktoś z jadących solo i odpoczywających w rowie tez mógłby tak skończyć bo nikt by go nie zauważył i nie pospieszył z pomocą.
Takie jest ryzyko tego sportu niestety.
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

38:30 min. - zwycięzca wczorajszego etapu TdF o trasie, wypadku, wstrzymaniu wyścigu, zmaganiach, swych planach dni następnych

43:22 min. - kołyska, w której Eddy Merckx, szykował formę

http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/v-wielrennen/TourDeFrance/Tour_ViveLeVelo_2015/ViveLeVelo_6juli/1.2384867

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary

Nie wszędzie warto wjeżdżać rowerem. To jest hard core.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
...To jest hard core.
Od samego ogladania zrobilo mi sie slabo...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum