Cytat: Psotnik w 10 Cze 2015, 20:06Prawda?Czym innym odwodnieni zawodowcy, czym innym brzuchaty knurek wagi 98kg. na ,,zabawce'' 7 kg. Dosadnyś do krwi.
Prawda?Czym innym odwodnieni zawodowcy, czym innym brzuchaty knurek wagi 98kg. na ,,zabawce'' 7 kg.
Porównywana była średnia moc na całym podjeździe, a nie że jadący starał się utrzymywać na oko moc chwilową na jednym poziomie.
/.../Chodziło mi o to, że zabiegi w celu poprawienia kondycji w parze ze zrzuceniem wagi dla ludzi, którzy jak ja się zaniedbali dadzą chyba więcej niż inwestycja w ,,odtłuszczony ‘’sprzęt.
Wydaje mi się, że oprócz samej niższej masy dochodzi coś co określiłbym dynamiką ciała. Ciało lżejsze jest w stanie więcej mocy z siebie wydać, forma strzela w górę. W ostateczności jaki by ten rower nie był, z czego się nie składał to jedzie człowiek, ze wszystkimi swoimi mocnymi stronami i słabościami.
Całkowicie kulą w płot strzeliłeś.Zdecydowana większość triathlonów jest rozgrywana na płaskich trasach więc różnice wagowe nie mają znaczenia, liczy się aerodynamika. I dlatego właśnie zdecydowana większość ścigających się triathlonistów jeździ na rowerach czasowych, które są cięższe od zwykłych szosówek, ale zdecydowanie opłaca się dołożyć gramów, żeby zyskać lepszą aerodynamikę.
ale za to zdemontowałem lemondkę
Ale triathlony to nie są górskie czasówki, to zupełnie inna parafia; nie pisałeś o górskich czasówkach tylko właśnie triathlonach, tego dotyczył mój komentarz.
Z pewnością, jednak w sprzęt jest łatwiej*, (często) przyjemniej; inwestycja rykoszetem animuje nas do większej aktywności.
*od dzieci różnimy się m. in. kosztami ponoszonymi na nasze zabawki
Twoje twierdzenie w moim rozumieniu wygląda tak: Kupię sobie lepszy audiofilski sprzęt to zacznę słuchać lepszej muzyki. Troszkę nie tak to ogarniam./.../
Rower to tylko kontynucja mało ambitnego swego czasu spędzania czasu./.../
Noclegu nie potrzebuje. Śpi - jak mówi - na przyrodzie, a więc w śpiworze pod gołym niebem. Gdy pada, przykrywa się tylko nieprzemakalną płachtą.
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,18088637,78_letni_pan_Janusz_wyrusza_w_rowerowa_pielgrzymke.html#BoxLokKrajImg