Autor Wątek: Odciecie pępowiny  (Przeczytany 3329 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Odciecie pępowiny
« 29 Maj 2012, 21:22 »
Nadejszła wiekopomna chwiła. Nasze dziecko zostało uroczyście, w otoczeniu rodziny i przyjaciół, odciete od rowerowej pępowiny (dla odmiany, ta pępowina przyrośnieta była do taty...) i rozpoczęło własny, niezależny żywot na jednośladzie. Pierwszy dzień dorosłych wypraw Marysia rozpoczęła w białej sukni. Po dwóch dniach odbyłyśmy wspólną wycieczkę, która miała potwierdzić, czy rower naprawde jest taki wspaniały jak to się sumdetectivowi wydawało, kiedy dobierał w sieci komponenty. Pojechałyśmy niedaleko, w zwykłe wtorkowe popołudnie. I było super!
Wakacje wprawdzie nadal planujemy na doczepce, ale czerwcowe wycieczki po Irlandii zdecydowanie odbywać będzie o własnych siłach.

Nieduza galeria na picasie, poczatek wielkich wypraw:

https://picasaweb.google.com/japoleczka/MarysiaIIslaMaj2012Onward?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJH656yJnJW-Bg&feat=directlink

Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Odp: Odciecie pępowiny
« 29 Maj 2012, 21:34 »
Wydaje mi się, że trzeba Marysi rower przemalować. Bo ten błękit nijak nie pasuje do stonowanych kolorów rodziców  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 29 Maj 2012, 21:38 »
Łezka sie w oku zakręciła, przypomniałem sobie mojego pierwszego Reksia, cud maszyna, wszechstronna, do wypraw po lody do parku Jordana, do szosy, do ostrego DH z górki szkolnej( w Irlandii chyba nie ma górek szkolnych?)

Marysii tez się napewno zakręci jak wspomni ten wehikuł. :D

Offline Kobieta hindiana

« 29 Maj 2012, 22:04 »
Park Jordana? No to teraz mnie się zakreciło, jak sobie przypomniałam kiedy piękna i młoda na studiach śmigałam tam na rolkach :D Az sobie zwichnęłam w skomplikowany sposób nadgarstek i przeszła mi pasja.
Memorku, o przemalowaniu nie ma mowy. LAZUROWY (nie mylić  zniebieskim...) to Marysi ukochany kolor. Z kolei mnie najbardziej do twarzy w ... sraczkowatym, cóż zrobic.
www.plscout.com

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 30 Maj 2012, 16:08 »
hindiana tylko gratulować tego momentu.

Córka któregoś dnia Ci powie: "ja już nie jadę z Wami, jadę z kolegą na wyprawę rowerową do..."  ;D

Ja jeszcze na etapiem fotelikowym...

Offline Kobieta hindiana

« 30 Maj 2012, 20:24 »
o, easyrider, jeżeli ona znajdzie sobie chłopaka, który bedzie z nia chciał na rowerze jeździć, to już bedę o nia spokojna!
Etap fotelikowy jest fajny, co zresztą widać również po Waszych zdjeciach, przynajmniej dziecko nigdy nie stęka, że już nie da rady hehe.
www.plscout.com

Offline Kobieta hindiana

« 30 Maj 2012, 21:12 »
A tu krótka relacja z ubiegłej niedzieli. Słońce przygrzewało już piaty bodajże dzień, zebraliśmy się wiec w dwie rodziny z przyległościami (ostatecznie przypadło po troje dzieci na dwoje dorosłych, co okazało się bezpiecznym ratio) i pojechaliśmy naszą ulubioną familijną trasą, wzdłuż Grand Canal. Po drodze zapewniliśmy narybkowi trochę atrakcji typu kąpiel i wielkie pluski, moczenie ubrań, soczek w pubie na świeżym powietrzu z widokiem na zamieszkane przez Willamów Whartonów barki, a na koniec polowy obiad i latanie w gatkach po krzakach. Krótka relacja w zdjeciach:

https://picasaweb.google.com/japoleczka/GrandCanalZDziecmi26052012?authuser=0&authkey=Gv1sRgCK_7uYeMpoSYHg&feat=directlink
www.plscout.com

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 31 Maj 2012, 11:24 »
o, easyrider, jeżeli ona znajdzie sobie chłopaka, który bedzie z nia chciał na rowerze jeździć, to już bedę o nia spokojna!
a ile ma lat...? Może zeswatamy ją ze Stachem od Cinka....  8)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 31 Maj 2012, 12:21 »
Stachu za cienko jeździ! Skoliozowy Bartek to chyba na razie za młody.. Ale.. Memo-Mateusz albo Bitelsowy Filip chyba są najlepszymi kandydatami :) (chłopaki: fajne laski czekają :) )
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 31 Maj 2012, 12:23 »
a ile ma lat...? Może zeswatamy ją ze Stachem od Cinka....

Dzięki Wax, ale żona dla mojego syna urodzi się za jakieś 18 lat ;)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 31 Maj 2012, 12:52 »
Tak, tak. Kiedy jechałem na Irlandię, to Marysia podobno strasznie żałowała, że nie przyjeżdża ten Mateusz, co to Polskę objechał. Ale nic to, być może, za niedługo, wpadniemy do nich na obóz w lubuskiem.

Marek

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 31 Maj 2012, 13:13 »
Dzięki Wax, ale żona dla mojego syna urodzi się za jakieś 18 lat ;)

8)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta hindiana

« 31 Maj 2012, 19:37 »
W rowerowaniu fajne jest to, że zdecydowanie więcej na trasie chłopaków niz dziewczyn. Co ułatwia sprawę 'poszukującym'. Ja już jestem po sezonie polowania, ale z uwagą będę śledzić poczynania Marysi w tej kwestii za kilka lat.
cinek, ja naprawdę Ci życzę takiej młodej synowej. Tylko wiesz, myślenie życzenie rodziców czasem przynosi odwrotne skutki. A co jeśli przyprowadzi wybrankę w TWOIM wieku? I takie hece sie zdarzają :D
Co do memorkowego Mateusza, to na razie zaakceptowany został przez przyszłych tesciów, bo sama dziewczyna najbardziej na swiecie przejęta jest teraz podobnymi do niej rozczochrańcami, które sieją dokoła siebie sztuczne kosmetyki i uwielbiają Selenę Gomez.
www.plscout.com

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 31 Maj 2012, 22:44 »
Eeee, tam, jak mawiała pewna pani sekretarka.. pożyjemy, zobaczymy (czasami dodając: patrz, jaka fajna laska idzie :) ) Najpóźniej za rok hormony zaczną atak :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 1 Cze 2012, 08:13 »
cinek, ja naprawdę Ci życzę takiej młodej synowej. Tylko wiesz, myślenie życzenie rodziców czasem przynosi odwrotne skutki. A co jeśli przyprowadzi wybrankę w TWOIM wieku? I takie hece sie zdarzają

Hindiano, ja sobie tylko zażartowałem. Tu nie ma żadnego myślenia życzeniowego, tylko polemika z Waksiem.
A wybranka w moim wieku, to pewnie będzie musiała być obrzydliwie bogata :P
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum