Żaden z daszków w żaden sposób nie ograniczał widoczności.
wielu modelach mocowanie nie należy do najmocniejszych.
Cytat: łatośłętka w 26 Kwi 2014, 21:02Żaden z daszków w żaden sposób nie ograniczał widoczności.To trochę zależy od pozycji na rowerze. Ja mam nisko kierownice i daszek wymuszał mocniejsze odginanie głowy. Więc wolę kaski bez.Marek
A tak btw - skąd takie postanowienie mocne, że "muszę kupić kask"?
Cytat: Elizium w 26 Kwi 2014, 21:30 Kupiłem i zaraz podczas pierwszej wycieczki dostałem w kask kamieniem spod koła auta. A trzy tygodnie później przetestowałem sam, waląc głową w szybę samochodu podczas wypadku.No i mamy prosty dowód na to, ze kask bezpieczeństwa nie podnosi, tyle lat jeździłeś i było OK, a ledwo kask kupiłeś - i od razu same problemy
Kupiłem i zaraz podczas pierwszej wycieczki dostałem w kask kamieniem spod koła auta. A trzy tygodnie później przetestowałem sam, waląc głową w szybę samochodu podczas wypadku.
W miarę możliwości kup sobie kask z siateczką chroniącą przed wpadaniem owadów pod kask .
To trochę zależy od pozycji na rowerze. Ja mam nisko kierownice i daszek wymuszał mocniejsze odginanie głowy. Więc wolę kaski bez.Marek
No i mamy prosty dowód na to, ze kask bezpieczeństwa nie podnosi, tyle lat jeździłeś i było OK, a ledwo kask kupiłeś - i od razu same problemy
Cytat: Elizium w 26 Kwi 2014, 21:37A wiesz że kurde byłem przekonany, że to napiszesz Cytat: Janus w 26 Kwi 2014, 21:40Elizium, gdybyś wtedy nie miał kasku, Twoja głowa na pewno miałaby inny tor lotu i ominęłaby tę szybę!Łykacie wszystko jak młode pelikany; dokładnie tak jak sobie to zaplanowałem
A wiesz że kurde byłem przekonany, że to napiszesz
Elizium, gdybyś wtedy nie miał kasku, Twoja głowa na pewno miałaby inny tor lotu i ominęłaby tę szybę!