... Kask powinien być też czerwony, lub mieć przynajmniej czerwone elementy - ale to wie chyba już każdy.
Krzyśku, proszę...Czerwony to wiadomo, że najszybszy.
Kaski szosowe lepiej przylegają po bokach. Warto też wziąć rozmiar, który starcza na styk, wtedy lepiej leży. Ja obwód głowy o 1 cm mniejszy od górnego przedziału jaki obsługuje kask - mieści się tylko cienka czapka rowerowa. Kask powinien być też czerwony, lub mieć przynajmniej czerwone elementy - ale to wie chyba już każdy.
Jaki czerwony...jaki...w niebieskim kasku natrzaskałem tyle pucharów, że kobitka nie może ich stłuc od kilku lat...pomimo, że się bardzo stara A tak naprawdę to dla mnie kolor jest ważny, certyfikaty i inne "sraty" też ale bardzo istotna jest też wygoda. A tutaj coś w tym jest bo tanie kaski jakoś tak kulawo mi leżą na głowie
Bo kolega Worek dokładnie wie o co chodzi, wie że najbardziej rzucający się kolor w oczy na drodze to oczywiście...żółty z odcieniem zielonego( aby zniwelować efekt plamy światła) :)a nie czerwony. A tak całkiem poważnie, przy szczątkowej skorupie jakie posiadają obecnie kaski, w jakim kolorze są "elementy", jest bez znaczenia. Oby był wygodny...