Autor Wątek: kask  (Przeczytany 47085 razy)

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
Odp: kask
« 6 Sty 2009, 12:15 »
pieknie dziękuję, chyba tymczasem musi mi wystarczyć kaptur (nie zacieka za koszulę przynajmniej) ale jeśli ktoś ma doświadczenia z takim
Cytat: "arkadoo"
gore helmet cover
to proszę o opinię

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 17 Sty 2009, 23:02 »
A ten psycholog, co badał odległości wyprzedzających go samochodów, to chyba musiał sam mieć coś z głową. Jeżdżę po mieście od kilkunastu lat (od roku dokładnie codziennie) i NIGDY nawet mnie nikt nie otarł (choć kilkakroć było niedaleko). Więc nie wiem, czy ten pan specjalnie się wpakował pod te auta czy jak? :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline anooshka

• Miasto: tu i tam:)
  • Na forum od: 04.06.2006
    • http://www.ku-sloncu.org
« 18 Sty 2009, 00:44 »
Witam wszystkich.
W kasku jeżdżę codziennie po mieście. I nie przeszkadza mi to wcale! Lubie go! Latem jest przewiewny, zima zakładam pod niego czapeczkę z wełny merino lub opaskę z windstoppera.
Zdarzyło mi się kilka razy o nim zapomnieć i wtedy potrafię się nawet wrócić aby go założyć, bo jakoś tak bez niego "łyso"!
Uważam za lepiej Z kaskiem niż Bez bez względu na modę, badania lub pogodę!
Do tego z tylu kasku mam przyklejony pasek odblaskowy.. dzięki czemu nocą jestem jeszcze bardziej widoczna!
Dodam jeszcze ze jestem szczęśliwą posiadaczka Giro:
http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/556

W podróży do Indii  kask miałam lecz nosiłam go tylko czasami, głównie na zjazdach z przełęczy w Himalajach:)

Crusty

• Gość
« 2 Lut 2009, 19:34 »
A ja zdecydowałem się na zakup kasku i mam w związku z tym pytanie: Jaki jest sens kupowania kasku przez internet? Rozmiary są w sumie standardowe (np. 58 - 60), wydaje się, że wystarczy zmierzyć swoją "dyńkę" i zamówić kask w odpowiednim rozmiarze. Czy też może najlepiej jest zmierzyć w sklepie? Pytam, bo w moim mieście jest niewielki wybór i zostaje internet (w którym są też niższe ceny).

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 2 Lut 2009, 20:03 »
Proponowałbym jednak przymierzyć, a potem kupić przez net. Bo każda głowa ma bardzo indywidualny kształt i może Ci dany kask po prostu nie leżeć. To podobnie jak z butami (choć w troszkę mniejszym stopniu)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 3 Lut 2009, 09:27 »
Kask wcześniej przymierz. Kupowanie przez net bez mierzenia zdecydowanie odradzam.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
« 3 Lut 2009, 09:37 »
za mikim i arkado, przymierz koniecznie
ja zanim kupiłem przymierzyłem kilka kasków wymiarem pasujących niestety tylko jeden mi leżał

Crusty

• Gość
« 3 Lut 2009, 18:33 »
Dzięki, tak zrobię.

[ Dodano: Pią 27 Lut, 2009 ]
Przy okazji będę kupował kask dla dziewczyny. I tutaj mam pytanie: czy są jakieś różnice pomiędzy kaskiem męskim a damskim? W zasadzie głowa jest zbudowana podobnie  :D Można znaleźć kaski reklamowane jako damskie, ale czy nie jest to zwykły marketing?

Polecicie coś do 250 zł?

Online Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Kwi 2009, 22:44 »
kask to ZUO!

:lol:

Offline anooshka

• Miasto: tu i tam:)
  • Na forum od: 04.06.2006
    • http://www.ku-sloncu.org
« 15 Kwi 2009, 00:13 »
Jeżdżę w damskim.. i nie wiem jaka jest różnica pomiędzy damskim a męskim.. na pewno nie chodzi o rozmiary..  :)

jedyna różnica jaka przychodzi do głowy to kolor i ewentualne "kwiatki" lub inne kobiece motywy :) np:
http://www.hike.pl/product.php?productid=17457

pzdr

ps. kask przymierz na głowę.. bo np jeden okazuje się głębszy a inny płytszy.. :)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 15 Kwi 2009, 07:03 »
My używamy kasków Lazera. Co do konkretnego modelu, to wybór tak nie działa. Koniecznie trzeba mierzyć. Na mnie pasował jeden kask na 10 mierzonych.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 15 Kwi 2009, 17:33 »
rowniez mialem problem z wyborem.... tez na mnie pasowal 1 na 10. ten ostatni z mierzonych  oczywiscie :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
« 20 Kwi 2009, 22:35 »
Cytat: "Juliusz"
Takie rodzinne podróżowanie musi być sympatyczne  :wink: .
Jeszcze takie pytanko... a gdzie KASKi  :?:   :o

W kaski odziewam dzieci gdyz one jeszcze nie nabyly umiejetności bezpiecznego padania. Ja sam już od dawna kasku nie uzywam na wyprawie. Są z nim tylko same kłopoty a żadnego zysku. O wiele bardziej użyteczna jest chusteczka czy czapeczka

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
« 20 Kwi 2009, 22:57 »
Ja Ci życzę 'umiejętnego upadania' np. w zderzeniu z samochodem  :lol: . Fotek rozbitych głów nie będę wrzucał, bo chyba każdy potrafi sobie wyobrazić jak wygląda pęknięta czaszka :roll: .

Swoją drogą... Uważasz się za wyrocznię? Bo na to wychodzi.. w każdym wpisie pokazujesz jaki jesteś och, ach.  Dodatkowo dokładasz fotki, jakbyśmy mieli naśladować Cie we wszystkim. Co tu dużo pisać.. psujesz atmosferę na forum. Każdy ma prawo się udzielać, ale trochę brakuje Ci ogłady. Dla mnie jest co jedno z najlepszych for, właśnie z powodu jakości pisanych postów i poziomu użytkowników.

Fajnie jest, że coraz więcej ludzi się wypowiada. Każdy może wnieść coś nowego i jestem pewien że gdybyś zmienił styl pisania postów, miałbyś całkowicie inny wizerunek i SZACUNEK wśród czytających.
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

fortipianek

• Gość
« 21 Kwi 2009, 10:02 »
Cytat: "Michał Wolff"
A ja życzę Ci powodzenia - jeśli wierzysz, że kawałek styropianu na głowie pomoże Ci w starciu z ważącym tonę samochodem.  

w to chyba nikt nie wieży  :wink:

Cytat: "Michał Wolff"
W pewnej niewielkiej ilości wypadków może pomóc

i właśnie dla takich sytuacji jeżdżę w kasku. Byłem świadkiem w Poznaniu jak kurier rąbnął głową w krawężnik, bez kasku ciężko by było...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum