Autor Wątek: Awaria pomocy  (Przeczytany 1632 razy)

Offline piszczel

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 09.06.2007
Awaria pomocy
« 12 Maj 2008, 14:12 »
Witam,
problem dotyczy tylniego koła a dokładnie jak mocno naciskam na prawą korbę to koło się przesówa i trze o dolną lewą część widełek tylniego trójkąta ramy. Dodam że zacisk jest mocno zaciśnięty.
Podczas normalnej jazdy jest ok ale jakaś górka to już problem i musze prostować koło. Więc moje pytanie czym to może być spowodowane czy zacisk jest wadliwy? czy może coś z ośką, piastą?? Z góry dziękuję za odpowiedż
PS cały napęd ma przejechane ok 4100 km a to przesówanie zaczeło się jakieś 100 km wcześniej.

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Awaria pomocy
« 12 Maj 2008, 15:50 »
A rama jest przystosowana do zacisków? Bo jak tak to tam nie ma możliwości przesuwania się osi piasty. To musi być rama w której pierwotnie oś była przykręcana...zgadza się?

Offline piszczel

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 09.06.2007
Awaria pomocy
« 12 Maj 2008, 19:51 »
Postanowiem rozkręcić piastę i już wiem co siępopsuło pękła oś  :( więc temet uważam za zamknięty. Jeśli ktoś jest z wrocławia niech poleci mi jakiś dobry warsztat rowerowy. Dziękuję

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Awaria pomocy
« 12 Maj 2008, 21:06 »
Wrocław, ul. Orzechowa 46, tel. 071 3365665. Nie wiem tylko czy telefon aktualny jest. Sklepik jest mały, ale właściciel bardzo dobrze serwisuje. Z drugiej strony to niezbyt trudna do usunięcia awaria i może warto iść do najbliższego serwisu.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum