Autor Wątek: Wyspa Mull  (Przeczytany 3056 razy)

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Wyspa Mull
« 31 Maj 2012, 14:12 »
Sakwy jak i cale niezbedne wyposazenie turysty rowerowego juz jest, mozna wiec zaczac jezdzic.
Wszyscy sie chwala i planuja jakies wyjazdy to i ja dodam cos od siebie, zeby nie bylo ze tylko teoretyk ze mnie;) Poniewaz szykuje mi sie dlugi weekend, postanowilam go wykorzystac i pojechac na wyspe Mull (tam mnie jeszcze nie bylo). Pomysl narodzil sie niespodziewanie i spontanicznie, wszystko zostalo zaplanowane na szybko i nieco chaotycznie, dopiero co wrocilam z PL, a jutro juz planuje jechac, mam jednak nadzieje, ze wszystko sie uda i bedzie z teog fajna i ciekawa wycieczka. Prognoza jest w miare optymistyczna, polaczenia kolejowo - promowe sprawdzone (prom czeka na pociag, jak ja to tu lubie;) ) i pierwszy nocleg w poblizu promu na jakims polu namiotowym, poniewaz dotre tam dosc pozno (23) i pewnie juz bedzie ciemno zdecydowalam sie na taka opcje. Nastepne noclegi na dziko.
Na wyspie znajduje sie oczywiscie destylarnia whisky ;) (Tobermory), ktora stanowi glowny, choc nie jedyny, cel wyjazdu. Mam rowniez nadzieje ze uda mi sie odwiedzic wysepke Iona na ktorej znajduje sie stary klasztor i katedra.
Wyspa nie jest zbyt duza, ale za to dosc gorzysta i moze okazac sie wymagajaca, ale mam nadzieje ze dam rade;)

Trzymajcie kciuki i czekajcie na relacje;)

The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Wyspa Mull
« 31 Maj 2012, 14:20 »
Marta, powodzenia :) Ile dni będzie?

Offline Kobieta Marta

« 31 Maj 2012, 14:24 »
Dzieki:)
Jezeli uda sie jutro dojechac  to 3.5 dnia ;) do wtorku mam wolne  :P
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 31 Maj 2012, 19:38 »
Marta, ja cie szczerze podziwiam za te samotne, dzkie noclegi. Powodzenia i z niecierpliwościa czekam na fotki po powrocie. Tylko żeby tym razem nie opuszczało cię natchnienie fotogaficzne :)
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Kobieta Marta

« 31 Maj 2012, 20:20 »
Dzięki :D
Mam nadzieję, że tym razem wena do fotografowania mnie nie opuśc, bo zapowiadają się ciekawe widoczki;)

PS. a tak w ogóle to właśnie wróćiłam do domu, bo jeszcze robiłam ostatnie zakupy, jakiś środek na muszki (choć mam nadzieje, że jeszcze ich nie będzie;) ) paliwo, dętka, zupki;)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 31 Maj 2012, 20:51 »
Powodzenia! Czekam na relację i galerię :) No i oczywiście życzę, żeby nie było meszek... Zamiast nich może być ładna pogoda :)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 31 Maj 2012, 21:12 »
już widzę zdjęcia skoro tam jest destylarnia whisky... ;D

powodzenia i czekamy na relacje!

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 31 Maj 2012, 21:36 »
A z Szetlandów już wróciłaś? :]

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Offline Kobieta Marta

« 1 Cze 2012, 01:24 »
na Szetlandy za miesiąc, a właściwie 3 tygodnie  8)

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
« 1 Cze 2012, 16:42 »
(prom czeka na pociag, jak ja to tu lubie;) )

Na wyspach poruszając się koleją, jest niesamowite zgranie czasowe. Opóźnione pociągi to chyba raczej rzadkie zjawisko, a jeżeli się spóźniał to max 2 min :D, gdzie jeszcze informowali na rozkładach jazdy (2 min opóźnienie, przepraszamy :))

Marta życzę powodzenia, również czekam na fotki, i na pewno dasz rade :)
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Kobieta Marta

« 6 Cze 2012, 17:15 »
Niestety tutejsza kolej bardzo mnie zawiodla i strasznie zdrzaznila :( przez co wycieczka nie do konca wyszla taka jaka planowalam. Postaram sie jeszcze dzis dodac jakis opis wycieczki:)

Na razie moge napisac, ze pogoda byla fantastyczna ( :o ), a sama wyspa jest przepiekna i niesamowicie urozmaicona.
Ponadto ta wycieczka nauczyla mnie kilku istotnych rzeczy dotyczacych podrozowania rowerem, a jednoczesnie postawila przed pewnym powaznym dylematem: czy jechac, cisnac i pochlaniac kilometry czy zwiedzac, upajac sie widokami i co chwile zatrzymywac sie na focenie ;)
Co wiecej przekonalam sie ze jazda z sakwami to zupelnie co innego niz jazda "na lekko" i mysle ze w moim przypadku dystans dzienny to maksymalnie 80km (jezeli nie mniej).
Co do ekwipunku to mialam go chyba w sam raz,  moze troche za duzo jedzenia, nie zostalo ono wykorzystane glownie z powodu braku maszynki na ktorej mozna by szybko zagotowac wode i nieco krotszej, niz zakladal plan, wycieczki. Stale paliwo jest jednak niezbyt wygodne i mocno upierdliwe  :-\

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 7 Cze 2012, 07:32 »
Marta, prosimy o fotki... :)
to już coś masz za sobą, więc powodzenia. Dalej.

Offline Kobieta Marta

« 7 Cze 2012, 10:11 »
Beda, beda, ale u mnie zawsze wszsytko tak powoli idzie:( wczoraj juz je przebralam, dzis postaram sie wrzucic;)

tak mysle ze to byl dobry pomysl wybrac sie na taka wycieczke przed wyjazdem na Szetlandy:)
PS. Bilety juz kupione;)

Offline Kobieta Marta

« 10 Cze 2012, 00:24 »
OK, udało mi się przebrać zdjęcia i przygotować galerię :)
Wpis na BS pokaże się może jutro;)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 10 Cze 2012, 00:31 »
Ech, a już myślałem, że "projekt może poczekać, jest jakaś fotorelacja"... No nic, do roboty, panie oszej... :P

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum