Cytat: Elwood w 5 Cze 2012, 21:00W temacie, czy "mi żona pozwoli"Nie musisz się aż tak tłumaczyć, Transatlantyk po prostu żartował z typowo pantoflarskiego sformułowania.
W temacie, czy "mi żona pozwoli"
Cytat: Waxmund w 4 Cze 2012, 12:05daleko nie szukając - Hanebrink (widziałem go dwa razy na żywo )Za jedyne 4100 USD A w sumie nie ma w tym rowerze jakiś żadnych super-hiper rozwiązań technicznych żeby aż tyle kosztował.A najbardziej mi się podoba lemondka; bo nawet na ośmio-calowych oponkach trzeba dbać o niskie opory powietrza; dzięki niej zamiast 5,2km/h wyciągniemy 5,25km/h No i jak złapiemy kapcia na trasie - to ręczną pompeczką trochę się namachać trzeba będzie
daleko nie szukając - Hanebrink (widziałem go dwa razy na żywo )
P.S.Cinek, myślisz, że nie wiem, co to zamarzające na postoju rękawice?Masz rację. Nie noszę rękawiczek.Za to noszę od czasu do czasu klapki w niskich temperaturach, jak tu:patrz 50 sek.Takie zwykłe, chińskie, za 16zł. Tak wyszło (wyskość bliska 5000m)
W tej sytuacji bierzesz plecak, 45kg w nim i w rękach, bo dokładasz sobie aluminiowe krzesełko z oparciem i gitarę i jebiesz w góry, gdzie codziennie wchodzisz 5 x na Rysy, tylko 2km wyżej.Do tego przychodzi największe załamanie pogody na tym szlaku od 10-leci!
Nie przesadzaj z tą całą Skandynawią. Laponia a okolice Sztokholmu to nie to samo. Np. zawodów w biegach narciarskich nie wolno rozgrywać na mrozie poniżej -20'C, boi jest to niebezpieczne dla zdrowia zawodników.
To jak z PKP.Cieszmy się, że jest. Jakby tego nie było to by było jeszcze gorzej.