Autor Wątek: Polska-Chorwacja-Polska -prośba o ocenę trasy  (Przeczytany 3667 razy)

Offline Mężczyzna insect

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 15.04.2012
no jeszcze nie skonczyłem modyfikować. Podjazd pod mauzoleum sobie (niestety) daruje, zaliczę i tak jego spory kawałek. Skoncze modyfikacje dopiero po przejechaniu trasy :P
Tylko zastanawiam się czy warto zaliczyć stolicę czy spokojnie mogę tak jak mówisz olać i pojechać uboczem. Ale z tego co czytam na necie ("w roku 1944 Podgorica została zbombardowana i całkowicie zrównana z ziemią ") to chyba lepiej ją ominąć :)

A jak z jakością drogi od Plav do jeziora?

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Warszawa też została zrównana z ziemią i to znaczy, że należy ją omijać?...
ej od '44 roku minęło trochę czasu
(mam nadzieję, że nie mówiles poważnie ;) )
Swoją drogą skoro bedziesz pare km od mauzoleum to lepiej wpaść niż potem żałować i pluć sobie w brodę, że się nie zobaczyło
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna insect

Z mauzoleum to zobacze czy uda mi się namówić Madźka, troche mnie odstraszają te schody pod koniec - oznacza to zostawienie gdzies roweru z sakwami a ja tego nie lubie na wycieczkach :(

A co do Warszawy to, no cóź, przed wojną pewnie była piękna... teraz został tylko skrawek tej przyzwoitej Warszawy a reszta miasta mi zupełnie "nie leży", ale to nie o tym dyskusja bo jeszcze kogoś urazić można :P

Lepiej nachapać się większą dziczą zanim się dotrze na wybrzeże :)

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
ojej ... schody. To chyba też sobie to daruje... :P
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna insect

http://www.bikemap.net/route/1618274#lat=42.609564472983&lng=19.264165&zoom=8&maptype=ts_terrain 
trasa z uwzględnieniem zmiany (wiecej przez Albanię). Z tego co obczaiłem na zdjęciach to na tej trasie 60 km jest bez asfaltu, od granicy czarnogora-albania az do jeziora. Ale za to ten kawałek trasy jest jednym z najpiekniejszych i najbardziej górskich. O wersji ostatecznej się zadecyduje na miejscu ale mapę wrzucam, może się komus przydać takie info.
Trochę się zrobiła duża rożnica wzniesien jak na 500km. Ale odpocznie sie na wybrzezu.

Z resztą mysle ze w razie problemow z czasem lepiej sobie darowac alpy (bo tam jest blizej i niebawem na pewno sie pojedzie) na rzecz czarnogory i albanii.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
mam wrażenie, że to przekłamanie jest z tym przewyższeniem... ale to tylko moje wrażenie ;p
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna insect

no dookoła tatr mi wyszło na 300km 3390m przewyzszen --> stąd wniosek ze liczy on podjazdy plus zjazdy. Jak sie podzieli te 12480m na 5,18 (dst) i jeszcze na dwa(zeby były same podjazy) to wychodzi ze na 100km mamy 1200m podjazdu, co w sumie takie nierealne nie jest. Czyli hardcoreując i tak by się średnio nie przekraczało 2000m podjazdu na dzien. nie jest zle.

Offline Mężczyzna insect

na południe od Sarajeva znalazłem coś takiego. Trasa przebiegnie tamtędy, trzeba skręcić w lewo za Sarajevem w miejscowości Mijlevina i jechać na oklep do Foca. Te cuda są pomiędzy.
http://www.mojebalkany.pl/piaskowepiramidy.html

Tak pisze, bo moze komuś sie jeszcze to przyda :P

Offline Mężczyzna Mateorm

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.07.2016
Witam ! Planujemy z kolegą trasę z Polski do Chorwacji i z powrotem na przełomie. Jesteśmy niedoświadczeni w wyprawach rowerowych. Stworzyliśmy poglądową trasę i chcielibyśmy prosić Was o opinie na jej temat oraz ewentualne podpowiedzi jak możemy ją zmodyfikować. Planowany czas podróży to ok. 14dni, biorąc pod uwagę, że odcinek z Polski do Bratysławy chcemy przejechać Polskim Busem. Bardzo prosimy o pomoc ! :)

https://www.bikemap.net/pl/route/3955695-zory-rijeka-zory/?created=1

Mateusz

Offline Mężczyzna Kierunkowy22

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.03.2014
Cześć

Nie szkoda Wam zasuwać ponad 100km z Triestu by próbować zobaczyć Wenecję i później abarot w Dolomity? Kiepsko ją widać z roweru ;-)
Tak pytam, bo Wenecja w sezonie po godzinie 9-ej rano jest nie do obejrzenia w tym tłumie. A gondolą to 50Euro za godzinę (no ale tam wszystko kosztuje więcej). Macie jakiś konkretny pomysł jak ją zobaczyć - po prostu jestem ciekaw.
Fajna trasa, jak jutro wygram 6-kę też się na podobną wyloguję  pracy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum