Autor Wątek: Plecak rowerowy czy oplaca sie kupowac?  (Przeczytany 3371 razy)

Offline Mężczyzna Endriunh

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.02.2012
Gdy pada automatycznie jest zimno  po jakims czasie czlowieka dreszcze biora takie cos mialem jak jechalem z Mikim na Zlot podczas jazdy trzeslem sie poprostu wied  niewyobrazam sobie jazdy bez kurtki .Zwlaszcza ze kiedys mi przyjdzie stanac zrobic przerwe a w tym momencie automatycznie czlowiek sie wychladza jeszcze okropne uczucie przylepionej koszulki do plecow :? .
Przejechac dystans chce ale nie kosztem zdrowia :|   
nie bądź baba, jedź bez kurtki :P
         W takim razie zachowam sie jak baba i pojade z kurtka zreszta wypowiadam sie o tym zakladaniu jak ja tu nie bede mial czasu zeby wyjac tej kurtki a co tu mowic o jezdzie z nia wszystko sie okaze w czasie jazdy :>

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Też nie wyobrażam sobie jazdy całodziennej czy wręcz zahaczającej o noc bez kurtki. Ja co prawda kurki typowo przeciwdeszczowej nie wożę, ale za to: wiatrówkę, spodnie wiatrówkowe, długie rękawiczki, polar (nie zawsze), buffa, nogawki(też nie zawsze) oraz ochraniacze na buty. Wszystko w podsiodłówce z narzędziami, światełkami...

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Sorry, ale ciężko to się czyta bez ogonków i przecinków... (do Endriunh :) )

Przecinki to juz moge sobie darowac az tak to nic nie zmieni a co do ogonków będe się starał :icon_surprised:

Worek  zobaczymy jak tobie przyjdzie chocby te 300km przejechac na deszczu zobaczymy kim sie okazesz czy babą czy męzczyzną :P.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Endriunh, a może po prostu nie kombinuj, tylko pisz po polsku?
Akurat interpunkcja (a w zasadzie jej brak) w Twoich postach, moim zdaniem, bardziej utrudnia czytanie niż brak "ogonków".

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
  Worek  zobaczymy jak tobie przyjdzie chocby te 300km przejechac na deszczu zobaczymy kim sie okazesz czy babą czy męzczyzną :P.
Na Twoim miejscu kontrolowałbym prognozę i temperatury nocne (tak w ogóle o której wyruszasz?). Coś co rzeczywiście pomoże przy deszczu nie będzie najlepsze podczas normalnej jazdy, gdy po prostu będzie zimno. Wyobraź sobie, że ubranie, które planowałeś ubrać na noc masz mokre... Bardziej bym się przejmował temperaturą rano/w nocy. W ciągu dnia jakoś przeschniesz jeśli będziesz lekko ubrany :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Na Twoim miejscu kontrolowałbym prognozę i temperatury nocne (tak w ogóle o której wyruszasz?). Coś co rzeczywiście pomoże przy deszczu nie będzie najlepsze podczas normalnej jazdy, gdy po prostu będzie zimno. Wyobraź sobie, że ubranie, które planowałeś ubrać na noc masz mokre... Bardziej bym się przejmował temperaturą rano/w nocy. W ciągu dnia jakoś przeschniesz jeśli będziesz lekko ubrany :P

Ja na Radlinie mam 300km wiec i tak w nocy nie bede jechal   W zasadzie jak bedziee cieplo to ja nie musze brac tej sakwy pompke na rame a detki z kluczami do kieszonki na plecach . :roll:

A jak by byla niemrawa pogoda zawsze sie oplaca wziasc kurtke choc i tak mozna z niej nie korzystac  :icon_surprised:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum