Autor Wątek: Bałkany (Czarnogóra lub Rumunia) 2012  (Przeczytany 1258 razy)

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Bałkany (Czarnogóra lub Rumunia) 2012
« 13 Cze 2012, 16:46 »
Mam czas w na przełomie lipca/sierpnia 2012 i ogromną ochotę na wyjazd na Bałkany do Czarnogóry ewentualnie do Rumunii. Czy ktoś się nie wybiera w tamtym kierunku?
Czas, którym dysponuję to 3 tyg., średnia dystansu 80-100 km dziennie.
Byłam już na wyprawach (2 tyg.) w Mołdawii w 2010 roku i w Gruzji w 2011 roku.
Noclegi pod namiotem, wyżywienie własne, taką mam wizję, bo gotówki umiarkowanie.

"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
W tym czasie jest wielce prawdopodobne, że będę się kręcił po Bałkanach. Aczkolwiek nie mam planów gdzie ani dokładnie kiedy. Ale jeśli masz jakieś propozycję to chętnie wysłucham, może się zgadamy. Ja w każdym razie na przełomie lipca i sierpnia powinienem już opuścić Turcję  kierować się powoli na północ

Offline Kobieta Ula

• Miasto: Izabelin\Warszawa
  • Na forum od: 01.07.2011
A od kiedy dokładniej miałabyś czas?
 Bo ja będę, ale kończymy już w pierwszym tygodniu sierpnia. Zaczynamy 28 czerwca w Burgas i jedziemy - Bułgaria - Grecja - Albania - Czarnogóra - Bośnia itd. ;)
Bardzo chętnie chociaż chociaż kawałek z kimś przejedziemy.
Wizja wyjazdu zgadza się całkowicie. :) Tylko z terminem może być trochę kłopot.

Offline Kobieta magfa

Ula,
Lipiec mam wolniejszy niż sierpień  :D
28 czerwca to dla mnie za wcześnie ale mogłabym dołączyć na trasie, tym bardziej, że Bułgaria niekoniecznie, a Grecja i cd jak najbardziej. Kiedy jesteście w Grecji, macie już konkretną trasę? Ilu was jedzie?

Tranquilo,
jak wyżej - wolałabym lipiec...

• Na rowerowej ścieżce
Lipiec to trochę wcześnie dla mnie. Jetem teraz w Albanii a stąd do europy kupa kilometrów. Ostatni tydzień lipca to mniej więcej czas kiedy będę w okolicach Macedoni +/- jeden kraj

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Mi się wydaje że jesteś w Armenii  :D

Offline Kobieta Ula

• Miasto: Izabelin\Warszawa
  • Na forum od: 01.07.2011
Trasa wciąż jest kompletowana, ale mniej więcej tak :
http://www.bikemap.net/route/1634410#lat=41.868387147983&lng=18.349986245726&zoom=5&maptype=ts_terrain
Bułgarii tam nie wiele, byleby dojechać dalej na południe, po prostu w miarę tanie loty złapaliśmy.
Zastanawiamy się też czy aby z Aleksandropolis nie podjechać np pociągiem do Salonik, bo to wybrzeże wydaje się być strasznie monotonne, a więcej czasu spędzić w Albanii i Czarnogórze, zwłaszcza, że nie wiemy jak to wyjdzie z przejazdem przez górki w upale. :)
Wg mojego planu powinniśmy być 2 lipca po południu/wieczorem w Aleksandropolis i chyba pociąg do Salonik.
Oprócz mnie (ja byłam w zeszłym roku na wyprawie od Burgas do Odessy, w Rumunii raczej dalej od wybrzeża, potem przez Mołdawską granicę na Ukrainę) jedzie dwóch kolegów, bez doświadczenia z sakwami, ale rowerowe i biwakowe mają, więc raczej się o nich nie boję.
Chwilowo nie wiem co mogę jeszcze napisać, może zapytam czy by Ci to pasowało? :)
Oczywiście wszelkie zmiany są do przyjęcia, cały czas szukam co warto po drodze obejrzeć i gdzie pojechać.
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2012, 21:05 Ula »

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
meteorów bys nie chciał chociaż obfotografować? SKoro już jedziesz przez grecje to możesz zjechac ciupke niżej :)

tranquilo: może my sie spotkamy gdzieś na bałkanach.
Jedziemy koniec lipca z Polski także polowa sierpnia bedziemy gdzies tam kolo Albanii ;p
Zapraszam ===>

• Na rowerowej ścieżce
Mi się wydaje że jesteś w Armenii  :D

Widzisz jakim jestem ignorantem? :) Nawet nie raczyłem dokładnie sprawdzić do jakiego kraju wjechałem :P

Offline Kobieta magfa

Popatrzyłam na kalendarz i wychodzi na to , że mogłabym wyjeżdżać 7-8 lipca gdzie będziecie wtedy wg planów? Posprawdzam loty i inne dojazdy. Na razie Saloniki od 7 czy 8 były już tanie w easyjet ale to tydzień po waszym tam pobycie ;-)

No chyba, że jeszcze ktoś się tam w tym terminie wybiera? Chętnie połączyłabym siły!

Tranquillo nie powtórzę Albańczykom jak im daleko do Europy , bo Cię kałachami przywitają ;-)
« Ostatnia zmiana: 16 Cze 2012, 20:39 magfa »

Offline Jacław

• Miasto: Łęczna
  • Na forum od: 13.04.2011
Hej

Jak Rumunia to wybieramy się we trzech w tamte strony, pewnie wyjedziemy w pierwszych dniach lipca ;)

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6138.0

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Siemka Magfa, wybieramy się z koleżanką do Rumunii, start w okolicach 11 lipca (jak złożę papiery na studia).  Więcej )o nas, założeniach i trasie) mozesz przeczytać:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=5561.0

od teraz trochę się zmieniło: doświadczenie już niewielkie jest, pojechałyśmy na 5 dni na Podlasie. Może góry to nie są, ale zwłaszcza w północnej części płasko nie jest. Druga istotna zmiana to to, że planujemy zahaczyć o Chorwację.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej, pisz.
Zresztą chyba założę nowy wątek uwzględniający zmainy.

Offline Kobieta magfa

No dobra - dla młodzieży proponującej mi 2 lub 3 miesiace wokół Bałkanów:
mam koło 40 stki i urlop ograniczony.
No i albo Rumunia, albo Czarnogóra.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy