Trzeba przejść przez cmentarz w Starym Bruśnie, który też jest wg mnie jednym z ciekawszych obiektów na Roztoczu Wschodnim.Kurcze! Przejeżdżałam tam z Jackiem - i jakoś nie zawwazyliśmy/nie natrafiliśmy...Szkoda:/
zczerze polecam niebieski szlak pieszy po Jeleniu i Tanwi startujący z Suśca. Szczególnie odcinek przy Jeleniu jest piękny i nie ma tam turystów. Można się pchać z rowerem, ale miejscami trzeba się będzie poszarpać Lepiej zostawić w Suścu, np w informacji turystycznej.
Da się przetargać rowery z sakwami po schodkach (sprawdzone), ale po co
Gagarin, masz jakieś zdjęcia z tej miejscówki o której pisałeś? Mnie jakoś twoja galeria omineła - dasz link?
Tak samo na Czartowym Polu. Da się przetargać rowery z sakwami po schodkach (sprawdzone), ale po co
Kurcze, musze powtórzyc Roztocze w najblizszym czasie....! Dla tego wodospadu, ominiętego cmentarza i tego noclegu;)
a sztolnie to masz na myśli które? Te w Senderkach?
Największym wodospadem na Roztoczu jest "Jeleń" (1,52 m wysokości oraz 9,2 m szerokości)
Przez wiele lat za najwyższy roztoczański wodospad uchodził jeden z progówna Potoku Jeleń.Miał 1,5 metra wysokości.W 2002 roku uznano,że najwyższym bo liczącym 2 metry wysokości jest wodospad na Potoku Łosinieckim w Rybnicy.Jest to dwustopniowa kaskada,która została zabezpieczona płytą cementową,co uniemożliwia jej podziwianie.W 2004 roku przyszła wiadomość,że najwyższym roztoczańskim wodospadem jest Potok Dublen,w rejoinie dawnej wsi Sołtysy.