Autor Wątek: Bielizna rowerowa  (Przeczytany 1674 razy)

Offline Mężczyzna Jaro

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 17.06.2012
Bielizna rowerowa
« 17 Cze 2012, 22:25 »
Piszę w dość delikatnej sprawie, dotychczas jeździłem na wycieczki 1dniowe. Jadąc kilka dni  można narazić się na obtarcia wiadomo gdzie, jakiej używacie bielizny ? Pewnie jest jakaś rowerowa, jak się sprawdza, czy zwykłe slipki bawełniane ?. Temat trochę wstydliwy ale może zniszczyć wyjazd, pewnie są też jakieś nowoczesne mazidła, podzielcie się doświadczeniem :)

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Odp: Bielizna rowerowa
« 17 Cze 2012, 22:41 »
Proste rozwiązanie, spodenki rowerowe z tzw. pampersem.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 17 Cze 2012, 22:46 »
znajomi się kiedyś kiedyś mimo pampersów obcierali boleśnie (może z racji nieprzezwyczajonych tyłków lub wrażliwszej skóry?), brali ze sobą zasypkę alantan, pomagało podobno (oczywiście na już gotowe odparzenia/obtarcia itp;)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 17 Cze 2012, 22:48 »
Obtarcia jak obtarcia... Ale najgorszy dyskomfort powodują zbyt nieświeże ciuchy.
Widziałem jakiś czas temu w sklepie środek ze "srebrem" do "impregnacji" odzieży i np. plecaków. Zabija bakterie i grzyby i ogranicza ich rozwój... koszt ok 65 PLN za ok 200ml

Ciekawi mnie czy ktoś coś takiego używał wcześniej? Działa? Jest to w sumie ciekawy dodatek do szybkiego przeprania ciuchów na wyjedzie... dla niektórych może i alternatywa ;)

A co do pytania przedmówcy:
prawda jest jedna - warto inwestować w dobrej jakości ciuchy rowerowe. Zwłaszcza pierwszą warstwę. Im tańsze ciuchy tym bardziej śmierdzą "na trzeci dzień". Oczywiście warto się trzymać markowego coolmaxu(pampers, bielizna..) ale podobno niektóre budżetowe produkty też dają radę.

Nie zakładaj bawełny pod pampersa i poeksperymentuj z posypką dla niemowląt. Wszystkie przetarcia trzeba jak najszybciej zdezynfekować i wysuszyć.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
« 17 Cze 2012, 22:55 »
Jak masz problemy z otarciami, to po prostu musisz albo zmienić bieliznę albo raczej w ogóle ją zarzucić..
Ogólnie mówiąc.. Jak delikatny tyłek, to pampers (jak u dziecka :) ). Opcją dla "twardzieli" są przewiewne spodnie do biegania (taka siateczka, a mimo to nieprzezroczyste).
Przed dłuższą/bardziej męczącą trasą warto sobie zapodać antyperspirant (nie pod pachy, na pachwiny :) ). Podwójne działanie: blokuje pot oraz zmniejsza tarcie.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 17 Cze 2012, 23:12 »
Problemy ze śmierdzeniem rozwiązuje wełna. Ciuchów, bo użytkownik śmierdzi od nich niezależnie :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Jaro

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 17.06.2012
« 18 Cze 2012, 15:52 »
Chyba kupię tego pampersa w końcu trzeba spróbować,  jak innym pomaga to mnie też, dzięki.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 18 Cze 2012, 19:21 »
Problemy ze śmierdzeniem rozwiązuje wełna. Ciuchów, bo użytkownik śmierdzi od nich niezależnie :)
Wełna? Nie skumałem :) Możesz wyjasnić?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 18 Cze 2012, 19:30 »
Wełna merino mało łapie zapachy, dlatego nie śmierdzi...

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 25 Cze 2012, 10:47 »
mi się zdarzają obtarcia jak jest bardzo gorąco, ew bardzo mokro :P sudokremem smaruję (przed) i ew nawet po, pomaga, tzn nie boli, ale obtarcia i tak są :P
i jak dla mnie, to właśnie spodenki z pampersem takie obtarcia powodują (jest w nich po prostu cieplej, nie ma przewiewu, łatwiej się spocić). jadąc w zwykłych, luźnych spodenkach chyba nigdy obtarć nie miałem ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
« 25 Cze 2012, 15:09 »
Pampersy + LINOMAG

pampersy nie przeciw obtarciom, bo zgadzam się z Waxmundem - tylko im sprzyjają - ale przeciw obolałym kościom miednicy (no tym co przy siedzeniu uciskają w pośladkach;-).
Linomag to maść dla dzieci, bardzo sobie chwalę, znacznie lepsza niż patenty z talkiem.
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
« 26 Cze 2012, 15:15 »
A spotkaliście się gdzieś z majkami (damskimi) z wkładką.
Powiem szczerze, że nie bardzo podobam się sobie w spodenkach kolarskich, więc ubieram je pod spód a na wierz zwykłe spodenki, ale to taki średni sposób przy upałach.
Patrzyłam na allegro, ale tam wybór niewielki i w zasadzie tylko męskie bokserki, a nie do końca o to mi chodzi....

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 26 Cze 2012, 16:32 »
Na pewno w Decathlonie coś takiego kupisz

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
« 28 Lip 2012, 17:37 »
Alantan przed, wazelina lub sudocrem po
Jazda w pampersowych spodenkach.

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
« 28 Lip 2012, 18:36 »
wilhelminaslimak - kłania się brat Google wpisz "bokserki damskie z wkładką" i masz tego ile chcesz, tylko kupować.
Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum