Autor Wątek: Bidon  (Przeczytany 84034 razy)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Odp: Bidon
« 26 Mar 2015, 07:34 »
Dla odmiany polecę bidony BBB serii Hydratank.
Jak zrobi się "brzydki" nie żal wyrzucić bo tanie, posiadają przykrywkę, dużą średnicę wlewu. Dla estetów dostępne są różne kolory.
Dla mnie najważniejszą zaletą jest całkowity brak zapachu tworzywa dzięki temu napój nie zmienia smaku w bidonie.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna corsarz

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 03.03.2015
« 26 Mar 2015, 08:21 »
Polecam z całego serca Camelbak Podium

To chyba będzie to czego szukam. Pooglądam go sobie na żywo.
Dzięki za info.
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna maciek.klenczon

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 25.12.2014
« 26 Mar 2015, 08:47 »
Ale niekoniecznie wersje chill. Jest drozsza i wieksza, mniej miesci, cieplego plynu w zimie nie trzyma.
Mam jeden, pojemności zdaje się 0,75 i dwa 0,6. Możesz powiedzieć o którym napisałeś,że "mniej mieści" ? No i od którego modelu i pojemności mniej mieści. To prawda, że w zimie ciepłego nie trzyma ale mi to akurat nie przeszkadza, bo wtedy termos ze sobą wożę.
A możesz jeszcze powiedzieć, który Camelbak Podium w zimie tak dobrze ciepły płyn trzyma?

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 26 Mar 2015, 09:51 »
A jak z higieną w tym Camelu? Zaworek o ile dobrze ma jakiś skomplikowany obrotowy patent... da się to skutecznie umyć, tak by po jakimś czasie uniknąć nieprzyjemnego "zapaszku"?

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 26 Mar 2015, 09:54 »
Mam jeden, pojemności zdaje się 0,75 i dwa 0,6. Możesz powiedzieć o którym napisałeś,że "mniej mieści" ? No i od którego modelu i pojemności mniej mieści.

Wersja Chill ma podwojne scianki - mimo ze wyglada jak kobyla, miesci mniej niz mniejsza wymiarowo wersja nie-chill. Nie pamietam jaka mam, chyba wlasnie 0,6, natomiast zwykla wersja z jaka jezdze to 0,71.

A jak z higieną w tym Camelu? Zaworek o ile dobrze ma jakiś skomplikowany obrotowy patent... da się to skutecznie umyć, tak by po jakimś czasie uniknąć nieprzyjemnego "zapaszku"?

Zaworek jest dosc skomplikowany i potencjalnie costam moze sie zbierac - ale na upartego da sie go rozebrac bez uszkodzenia i wymoczyc w krecie ;-) Nie mozna go jednak szorowac, bo uszkodzi sie silikonowa membrane.

Te bidony maja wewnatrz warstwe anybakteryjna i jeszcze mi sie nie zasmierdly.

A możesz jeszcze powiedzieć, który Camelbak Podium w zimie tak dobrze ciepły płyn trzyma?

Chyba zaden. Liczylem wlasnie na Chill.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 26 Mar 2015, 11:35 »
Może takie cuś - http://szybkitowar.shoparena.pl/pl/p/Bidon-ZEFAL-Trekking-700ml/709

Używam do pewnego czasu, fajny o tyle, że nie trzeba przechylać żeby się napić. Dwa kolory są, czerwony i niebieski.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 26 Mar 2015, 11:57 »
fajny o tyle, że nie trzeba przechylać żeby się napić

A to rzeczywiście fajna rzecz.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 26 Mar 2015, 11:59 »
Dla odmiany polecę bidony BBB serii Hydratank.
Też mam, ale nie wiem czy spełni założenia corsarza. Oba które miałem przeciekały, zaworek się ciężko otwiera i trzeba mocno ciągnąć by się napić. Na plus przezroczysty przydymiony, kolor, pojemność i pokrywka.

Offline Mężczyzna maciek.klenczon

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 25.12.2014
« 26 Mar 2015, 15:15 »

Cytat: Alek
Chyba zaden. Liczylem wlasnie na Chill.

Nie wiem jak trzymają temperaturę inne modele Camelbaka, ale Chill d... nie urywa. Ostatnio przy -1/-2 stopnia napój był bardzo zimny - aż zęby trzeszczały podczas picia  :wink:
« Ostatnia zmiana: 26 Mar 2015, 15:57 maciek.klenczon »

Offline owca

• Miasto: Łódź/Piotrków Tryb.
  • Na forum od: 18.02.2011
« 26 Mar 2015, 15:39 »
Jakby ktoś był zainteresowany, to jest akurat promocja na bidony :)

https://www.facebook.com/CamelbakPolska/photos/a.573837872628443.134096.317664048245828/981606718518221/?type=1&theater

A dla tych co nie mają FB:
Dla odwiedzających nasz profil osób a najlepiej dla tych, co nas lubią przygotowaliśmy ciekawy rabacik na bidony Podium 700ml oraz 600ml w wersji termicznej Chill.
Idź do naszego sklepu, zamów taki bidon, wpisz kod rabatowy 132435, a zakupisz go za POŁOWĘ CENY DETALICZNEJ!!
Dodatkowy rabat otrzymasz tylko na bidony oznaczone jako: -20% off
Tu: http://www.maxforma.pl/pl/c/Bike-MTB/71/1
Takie cuda nie trwają wiecznie, warto więc zawalczyć
Za połowę ceny kupisz też zakrętkę do bidonu z nowym ustnikiem JetValve

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 26 Mar 2015, 16:34 »
Bidon Camelbak Podium nie jest jednak bez wad. Według nas największa z nich jest konstrukcja zaworu Jet Valve™. Po kilku użyciach pojawia się wewnątrz "grzybka" czarny osad. Czy są to bakterie, pleśń, czy być może obca cywilizacja - trudno nam powiedzieć. Ciężko go usunąć. Wkładanie do zmywarki nie pomaga. Nie pomogło nawet regularne wyparzanie we wrzątku. Szukaliśmy w interecie czy to tylko my mamy taki problem. Okazało się, że nie.
Tyle w temacie przekombinowanych bidonów.

Ja korzystam z tanich i nieśmierdzących:

Mam za free ale nawet jak miałbym płacić to właśnie tak do 10-15zł za sztukę. Droższe bidony to absurd i gadżeciarstwo.

Przy wyborze bidonu kieruję się zapachem. Otwieram i wącham. Jeśli poczuję chociaż trochę plastik to odkładam na półkę.

PS Bidon, bidonem ale jak na razie to całkiem nieźle pije się z butelki z/po Oshee. W żabkach kosztuje to ok 2zł a butelka fajnie leży w koszyku i nic nie waży. Butelka PET starcza mi na 1-2 doładowania (bez sensu jest to myć), bidony zmieniam co rok bo czasem się zapomnę i pojawiają się wewnątrz jakieś ciemne niezmywalne plamki

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 26 Mar 2015, 16:37 »
Szczerze mówiąc dla mnie ostatnie zdanie to samo gęste w temacie bidonu - zwykły PET, pasujący rozmiarem, który używam póki się da.

Offline Mężczyzna lajtspid

• Miasto:
  • Na forum od: 06.06.2009
« 26 Mar 2015, 16:52 »
Ja bidony traktuję niemal jak jednorazówki. Zmieniam przynajmniej 2-3 razy w roku. Bidon choćby i myć go domestosem albo czystym spirytusem ;) i tak zwykle zaśmiergnie w okolicach ustnika.

Offline Mężczyzna corsarz

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 03.03.2015
« 26 Mar 2015, 18:29 »
Jakby ktoś był zainteresowany, to jest akurat promocja na bidony :)

Kurcze już myślałem, że się załapię na promocję, a tu się okazuje że przecenione są podium w kolorze różowym , o fuck :icon_exclaim:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum