Autor Wątek: Wyprawa nad Morze Bałtyckie - szukam chętnych  (Przeczytany 4691 razy)

Offline RoweR

• Miasto: Dąbrowa Górnicza/Krk
  • Na forum od: 28.03.2008
Witam,
mam na imię Łukasz poszukuję osoby chętnej do wzięcia udziału w 3 tyg. Wyprawie rowerowej nad polskie Morze Bałtyckie. Trasa wiedzie przez wschodnie tereny Polski (trasa widoczna jest na zdjęciu) oraz wzdłuż wybrzeża. Wyjazd, z Krakowa (lub śląska) planuje na 13 Lipca.

Przy wyznaczaniu trasy kierowałem się tym aby nie był to tylko zwykły przejazd przez Polskę, lecz przygoda, pełna ciekawych i pięknych miejsc.
Kolejną kwestią są niestety pieniądze, a dokładniej ich brak. Tak więc postanowiłem że noclegi będą odbywać się na „dziko” w miejscach oddalonych od zabudowań, lub ewentualnie na posesji dobrych ludzi. Pozwoli to na znaczne ograniczenie kosztów.
Jest to moja pierwsza dłuższa wyprawa, która opiera się na doświadczeniach z kilkudniowych wycieczek.

Istotną sprawą jest też to z kim jedziemy, więc teraz trochę o mnie.
Mam 20 lat, turystyką rowerową interesuję od 14 roku życia i od tamtej pory jeżdżę. Obecnie studiuję na I roku Inżynierii Środowiska na Krakowskiej Akademii Górniczo Hutniczej. Jestem osobą z dużym poczuciem humoru więc powinno być wesoło.
Z chętną osobą chciałbym się oczywiście spotkać przed wyprawą aby wybrać się na małą przejażdżkę i lepiej ją poznać.

Pytania, bo jest ich pewnie sporo lub chęć wyruszenia ze mną w trasę proszę kierować na adres e-mail:

tylkorower@gmail.com

Pocztę będę sprawdzał kilka razy dziennie więc odpowiedz będzie szybka.

Pozdrawiam
Łukasz

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Nie lepiej się przejechać tuż przy wschodniej granicy? Są tam świetne kliamty, jest też bardzo ciekawy przewodnik "Polska egzotyczna" G. Rąkowski

Na zachęte  :D - http://www.exoticpoland.info/

P.S.
Napisz coś o sobie w dziale "Przywitaj się"
http://www.podrozerowerowe.info/viewforum.php?f=3
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline RoweR

@arkadoo Ciekawa ta Trasa Rowerowa Polski Egzotyczniej. Myślę, że może to być ciekawa propozycja na kilkudniową wycieczkę.
Co do trasy mojej wyprawy, chyba już nie ulegnie tak drastycznej zmianie. Na drodze mojego przejazdu uwzględniałem te miejscowości które zawsze chciałem odwiedzić (np. Kazimierz Dolny, Sandomierz) lub w których znajduje się coś interesującego (np. Twierdza Osowiec, Tajna Kwatera Hitlera w Gierłożu)

Juliusz Jeśli ktoś nie będzie pewny czy chce jechać, to to zdanie ma na celu go przekonać :wink:

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
RoweR?  Dobrze widzę? Trasa Twojego wyjazdu biegnie przez Łuków?

Offline RoweR

łojant wzrok masz dobry  :P  będę przejeżdżał. Może powiesz mi co warto zobaczyć w Twoich rejonach? Mam jeszcze takie pytanie o drogę nr. 806, duży ruch czy lepiej dać sobie spokój ? Bo chcę się nią "teleportować"  do Trzebieszowa

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Na trasie Kazimierz Dolny- Łuków jest Wola Okrzejska co oznacza ni mniej ni więcej Muzeum Henryka Sienkiewicza. Niedaleko Kazimierza leży Nałęczów, teren jest piękny. Możesz też trochę odbić na Kozłówkę. Potem bardziej na północ to Drohiczyn, piękne trasy nadburzańskie. Droga na Trzebieszów jest ok, jeżdżę nią co weekend do rodziny z Trzebieszowa.
Tak się zastanawiam, przewidujesz dołączanie się uczestników na trasie? Pasuje Ci 17-o letni towarzysz? 8)

Offline bighunter

• Miasto: Suwałki
  • Na forum od: 14.06.2006
bylem w tych okolicach u wnoczki Sienkiewicza na herbacie - fajna babka :) ma duzo kubkow do picia w domu  :mrgreen:

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Cytat: "łojant"
Trzebieszów jest ok, jeżdżę nią co weekend do rodziny z Trzebieszowa.

Świat jest jednak mały. Ja też mam rodzinę w Trzebieszowie :)  i czasami tam bywam. Faktycznie bardzo ładne okolice.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline RoweR

łojant Muzeum Sienkiewicza było zaznaczone na mapie, nie wiem czemu je ominąłem (jakiś wstręt do j.polskiego, czy co ;) ) Co do dołączenia się do wyprawy, mogą być dwie sytuacje. Jeśli nie zajdę nikogo chętnego, sam dojechałbym do Twojej miejscowości i dalej wyruszylibyśmy razem. Natomiast jeśli będę z kimś jechał (a zakładałem że będzie to wyprawa 2 osobowa) w drodze wyjątku i jeśli 2 osoba nie będzie zbytnio protestować też mógłbyś dołączyć. W sumie to najlepiej jak pogadamy np. na GG (mój numer: 6890298) często jestem niewidoczny.

Na koniec pochwalę się moimi wczorajszymi osiągnięciami: skrzywiony tylni hak, podobnie jak przerzutka i ośka, koło oczywiście bije. Jak to się stało? Przerzutka wkręciła się w szprychy, tak po prostu. Szczęście w nieszczęściu ze jechałem pomału i nie zdarzyło się to podczas wyjazdu, bo jest z tym jednak trochę roboty.

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Cytat: "RoweR"
Przerzutka wkręciła się w szprychy

O, mi się zdarzyło podczas wyjazdu. Spadł łańcuch z przodu i chciałem go tradycyjnie wrzucić podczas jazdy przy pomocy przerzutki. Niestety w jakiś dziwny sposób nastąpił trach i zostałem bez tylnej przerzutki i paru szprych.

Offline danek

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 10.04.2008
Cytat: "arkadoo"
Nie lepiej się przejechać tuż przy wschodniej granicy? Są tam świetne kliamty, jest też bardzo ciekawy przewodnik "Polska egzotyczna" G. Rąkowski

Na zachęte  :D - http://www.exoticpoland.info/

Planuję w przyszłym tygodniu pojechać właśnie tą trasą, z południa na północ wzdłuż wschodniej granicy. Czy ktoś jechał tą trasą lub wie jakich miejsc lepiej nie przegapić przy zwiedzaniu?

ps. w przypadku ewentualnych odpowiedzi, na forum będę 3 sierpnia (przez weekend będę szalał w Kostrzynie nad Odrą  :wink:  )

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum