Autor Wątek: Przemyśl - Lwów - Odessa [4-18 sierpień]  (Przeczytany 2526 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Czemu nie spróbujesz zaklepać miejsca w pociągu Odessa - Lwów?

BTW Odessa jako cel wyprawy, to moim zdaniem słaby pomysł. Już chyba Przemyśl jest ładniejszy ;)

Pomarudziłem, ulżyło mi :D
Dziękuję, dobranoc.

Offline Mężczyzna DiPejcz

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 31.05.2011
Zaklepać miejsce to jedno, ale kwestia czy wpuszczą z rowerem to drugie .. rowerów będzie pewnie kilka, więc ......

Czy Przemyśl jest ładniejszy od Odessy można ocenić tylko wtedy, gdy się oba zobaczy podczas jednej wyprawy :)

pozdrawiam

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Zaklepać miejsce to jedno, ale kwestia czy wpuszczą z rowerem to drugie .. rowerów będzie pewnie kilka, więc ......

pozdrawiam

Czemu chcesz płacić 600 za busa jeśli 2-osobowy przedział klasy lux Odessa-Lwów kosztuje 400(4-osobowe kupe kosztuje 200 ale już nie ma miejsc w twoim terminie)?

Offline Mężczyzna DiPejcz

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 31.05.2011
finalnie wyszło na to, że będziemy wracać pociągiem .... którym.... to się zobaczy - co będzie :)
w najgorszym wypadku wrócimy lokalnymi elektriczkami, które napewno biorą rowery - fakt, że będzie sporo przesiadek, ale to też może być ciekawe no i  tanie :)

pozdrawiam
Radek

Offline Mężczyzna menel

a nie lepiej pojechać tam pociągiem a wracać na rowerach?

Offline Mężczyzna menel

tyle że elektryczkami to im się zejdzie ze trzy dni

Offline Mężczyzna menel

tyle że elektryczkami to im się zejdzie ze trzy dni

No ale przecież sam wspominałeś o przedziale za 400zł na który jeszcze są bilety
są teraz i pewnie w sobotę jeszcze będą do kupienia w Mościskach ale w Odessie na pewno nic nie kupi

Offline atuker

• Miasto:
  • Na forum od: 24.06.2012
Czołem! Trasę Lwów-Odessa zrobiłem przejechałem już 2 razy - 3 lata temu i w tym roku w I połowie lipca. A propo pociągów rozpisywałem się na innym forum  - http://www.forumrowerowe.org/topic/115577-wyprawa-morze-czarne-ukraina-moldawia-i-pol-vii/
Nie będę zatem się tutaj rrozwodził tylko dodam, że w tym roku, jak i 3 lata temu nie mieliśmy problemu z przewozem rowerów. Kupiliśmy zwyczajnie dodatkowy bilet na duże gabaryty (rowerowych tam nie mają), co i tak prowadnik się zdziwił, że mamy taki bilet. Przed wsiąściem do pociągu poodkręcalismy kola i blotniki, a prowadnik otworzył nam specjalne drzwi miedzy wagonami (!) gdzie poustawialismy nasze 3 rowerki. Obyło się więc bez problemów, i dodatkowych giftów, co podobno w niektorych sytuacjach jest potrzebne na wschodzie. A bilet z Odessy do Lwowa kosztował nas 47 zł, z tym że warto kupić go wcześniej ale o tym w powyższym linku (bilet na bagaż na miejscu).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum