Autor Wątek: Kraków-Wladyslawowo-Hel (Lipiec!)  (Przeczytany 803 razy)

Offline Mężczyzna Endriunh

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 16.02.2012
Kraków-Wladyslawowo-Hel (Lipiec!)
« 2 Lip 2012, 14:43 »
moje doswiadczenie to wschodnia granica Polski
Moj plan jest taki aby przejechac ten dystans na rowerze w 3 dni
http://maps.google.pl/maps?saddr=Basztowa&daddr=Gda%C5%84ska&hl=pl&ie=UTF8&ll=52.522906,19.665527&spn=4.66673,8.470459&sll=54.590367,18.267517&sspn=0.555408,1.058807&geocode=FXTz-wId5TgwAQ%3BFYDyQwMdlN4YAQ&dirflg=w&mra=ltm&t=m&z=7       ewentualna trasa 600km   
Tempo obojetne wazne jest dla mnie aby to w 3 dni pokonac czyli dzienny dystans 200km czyli taki standart ::)
Planowany urlop to czwartek,piatek ,poniedzialek wiec w srode po pracy juz o godz 12 moge ruszyc :P
Spanie w czasie jazdy w namiocie .Odpoczynek planuje zrobic we Wladyslawowie na polu namiotowym http://www.pole-horyzont.pl/ z widokiem na morze http://bel.org.pl/kamerki//20120612_110313_0.jpg (aktualny widok) ;D badz w jakims osrodku gdzie doba kosztuje 30zl ,nie wykluczam oczywiscie spania w namiocie za darmo ::)
Okres jest to Lipec  zalezy mi na pogodzie wiec tu bedzie mozliwosc ustalania ,zalezy mi aby nie padalo i byla mozliwosc pokąpania sie w morzu ;)
Ktos mi sie zapyta dlaczego lipiec a nie sierpien to odpowiadam ze mnie skusily upaly ,zapowiadaja ze maja takie byc przez 2 tyg a w sierpniu to juz poczatek mam zajety a dalsza częsc to sie okaze :P
Moj wstepny plan to sroda,czwartek,piatek (w sobote w razie czego dotarcie na miejsce w godz poludniowych) po drodze oczywiscie zwiedzanie trojmiasta mola w sopocie oraz przespanie sie gdzies z widokiem na morze aby w sobote dotrzec do Wladyslawowa.Sobota zapoznanie sie z pieknym miastem gdzie mnie jego urok przyciąga ::)
W niedziele Hel w poniedzialek odpoczywanie na plazy we Wladku i powrot pociagiem do Krakowa ewentualnie we wtorek aby w srode do pracy pojsc :icon_confused: choc zalezy mi na jak najmniejszym wykorzystywaniu urlopu za ktorego mi nie placą :icon_confused:
Szacowany koszt :
jedzenie na dzien gora 30zl
nocleg na polu biwakowym za namiot 10zl plus za osobe 11zl
powrotny pociag okolo 70zl
Czyli cala wycieczka nie powinna (teoetycznie) przekroczyc 300zl :P
Chetnych zapraszam gwarantuje dobrą zabawe i brak nudy :D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Odp: Kraków-Wladyslawowo-Hel (Lipiec!)
« 2 Lip 2012, 14:51 »
Po cóż namiot. Pierwszy nocleg w Łodzi a drugi w Toruniu ;)

« 2 Lip 2012, 14:58 »
Dla mnie swietnie ale obawiam sie ze ten przyszly partner do jazdy nie mial by az takiej kondycji aby tyle km w ciagu dnia zrobic :|

Wspomne tez ze Wald89 podobna wycieczke w lipcu chce zorganizowac wiec po ugadaniu sie z nim calkiem niezla wycieczka by z tego wyszla :>

Offline Mężczyzna Adamek62

• Miasto: małopolska
  • Na forum od: 27.06.2009
« 4 Lip 2012, 09:23 »
a nie myslałeś trasy zmodyfikować od Ozorkowa do Włocławka ?, jadąc jedną najbardziej ruchliwych tras w Polsce wiele ryzykujesz.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 4 Lip 2012, 09:28 »
Bądź hardkorem, zrób całość od strzału. Zaoszczędzisz dzień urlopu, nie będziesz musiał brać namiotu ;)
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 4 Lip 2012, 11:17 »
a nie myslałeś trasy zmodyfikować od Ozorkowa do Włocławka ?, jadąc jedną najbardziej ruchliwych tras w Polsce wiele ryzykujesz.
Nie przesadzaj - ta trasa jest przede wszystkim męcząca z powodu hałasu, ale praktycznie na całej długości ma szerokie asfaltowe pobocza i można nią bezpiecznie jechać.

Poboczy nie ma w samej Łęczycy i we Włocławku.

Wiem co mówię, bo jechałem tam (samochodem) przedwczoraj, specjalnie zwracając uwagę na pobocza pod kątem jazdy na rowerze.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 4 Lip 2012, 11:44 »
od Torunia do Trójmiasta też cały czas jest pobocze i ruch trochę mniejszy niż dawniej, bo część przeniosła się na autostradę. Także można całość rąbać jedynką :D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 4 Lip 2012, 12:56 »
Dzieki za rade a ktos chetny? bo na ta chwile umawiam sie z Waldim89 ktory jedzie z Warszawy tez w tamte okolice wiec jak by co trasa by wygladala przez Warszawe:icon_surprised:

Offline Mężczyzna Starnol89

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 25.03.2011
« 9 Lip 2012, 12:20 »
Siemka chętnie bym się wybrał ale urlop mam od 23 do 29 lipca :)

« 9 Lip 2012, 16:20 »
Prawdopodobnie urlop moge dostac wlasnie pod koniec lipca >:(

Offline Mężczyzna Starnol89

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 25.03.2011
« 21 Lip 2012, 20:17 »
niestety kierowniczka zknociła mi urlop  :'( sorry ziom