w sumie to nie chce miec więcej niż te 6M... czytałem, że tak naprawdę nie ma różnicy między właśnie 6M a 10M... chyba że dla kogoś kto chce drukować na formacie A3.
my z anooshką mamy D50 i D70s ... do tego kilka obiektywów i photobank i kilka baterii
Hej! Mój pierwszy post na forum rowerowym i piszę o fotografii... :]Mam Pentaxa K100D - z rowerem bylem z nim tylko na slowacji, ale Korpus z zalozonym Kitowym 18-55 miescil sie w torbie na kierownice a drugi obiektyw 50-200 świetnie dopelnial wolna przestrzen, takze nic nie latalo. Balem sie tylko troche o wstrząsy, bo aparat to delikatna rzecz ale po 10 dniach nadal działa. Nie wiem jak reszta z was radzi sobie z wstrzasami torby na kierownicy, ale ja sie zawsze boje o aparat kiedy trzesie. Przy zakupie Kasetki (K100D) musisz pamietac ze jej korpus nalezy do jednego z najwiekszych na rynku. Dodatkowo spust migawki nie brzmi tak swietnie jak w Nikonach i Canonach, ale to tylko wariaci zwracaja na takie cos uwage :] Pozatym-same zalety. Mozliwosc dokupienia tanich obiektywow z allegro (co prawda manuale, ale dzialac beda) na mocowaniu bagnetem M42. Do tego pamietaj o ładowarce na 4 paluszki i 4 baterie w zapasie na zmiane. Zdjecia z tatr robione K100D znajdziesz tutaj: http://picasaweb.google.com/piotr.krezel/TatryIBeskid07
popełniacie 1 .. karrrrynalny błąd :-) ... nie kupuje się tanich obiektywów ... tanie obiektywy "z allegro" to gów** ... które rujnują jakość aparatu ... niszcząc zdjęcia ....nie mówię żeby kupować obiektywy za 10.000 zł :-)ale poniżej 1200-1500 niczego bym nie kupił .... a na fotografii trochę się już znam ;-)pozdr
jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się NIE ma
Mozliwosc dokupienia tanich obiektywow z allegro (co prawda manuale, ale dzialac beda) na mocowaniu bagnetem M42.
Pentaxa 50mm ze światłem 1,7 to gówno ? A o Sonnarze 300/4 słyszałeś ? Oba z Allegro, ten pierwszy 350zł, a Zeiss 900zł. Jaki nowy obiektyw w tej cenie zdyskontuje takiego Sonnara?
ale poniżej 1200-1500 niczego bym nie kupił .... a na fotografii trochę się już znam