Autor Wątek: Rowery "wyprawowe" vs. składaki  (Przeczytany 2668 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: Rowery "wyprawowe" vs. składaki
« 19 Lip 2012, 21:08 »
Jeszcze dodam od siebie, że pierwszy rower nigdy nie będzie idealny, dlatego na początek lepiej nie składać samemu tylko kupić coś sprawdzonego i niedrogiego. Jak już człowiek pojeździ i wie dokładnie czego chce, to wtedy lepiej dopiero składać. To powiedziawszy, w swoim "rowerze marzeń" i tak bym co nieco zmienił  ::)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 23 Lip 2012, 10:35 »
Znacie w Warszawie kogoś kto dobrze składa i zna się na szczególikach gdy poda mu się ogólny obraz? a może ktoś z Was mi pomoże? :-))
pozdrawiam

ja jestem z Warszawy , a w czym mozna by Ci pomóc?

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 22 Sie 2012, 19:11 »
Jeszcze dodam od siebie, że pierwszy rower nigdy nie będzie idealny, dlatego na początek lepiej nie składać samemu tylko kupić coś sprawdzonego i niedrogiego. Jak już człowiek pojeździ i wie dokładnie czego chce, to wtedy lepiej dopiero składać. To powiedziawszy, w swoim "rowerze marzeń" i tak bym co nieco zmienił  ::)
Dokładnie! Rower zmienny jest :) To się coś zużyje, to coś przestaje pasować, to się upoluje jakąś fajną część. Zasadniczo z oryginalnego roweru po ponad 3 latach posiadania została mi tylko rama, widelec, błotniki i przednia (już regenerowana) przerzutka.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 22 Sie 2012, 21:07 »
Znacie w Warszawie kogoś kto dobrze składa i zna się na szczególikach gdy poda mu się ogólny obraz? a może ktoś z Was mi pomoże? :-))
pozdrawiam
jakoob cycles :)
wiedzą co robią i za normalną kasę
… why so serious ?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 22 Sie 2012, 21:19 »
Pytanie, które wreszcie chcę zadać brzmi: co rower "topowy na wyprawy" może mi ofiarować ponad składaka za 2500 pln

Nic. I piszę to z pełnym przekonaniem jako posiadacz składaka Surly (zresztą pierwszego na tym forum), z którego jestem od ponad trzech lat i ponad 40 Mm pierońsko zadowolony i w którym nic przez ten czas nie zmieniłem :)
Ale skoro dopiero zamierzasz pojechać na pierwszą wyprawę to na składaka też jest za wcześnie. Co zresztą napisano powyżej.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
« 22 Sie 2012, 21:29 »
pozdrawiam
jakoob cycles :)
wiedzą co robią i za normalną kasę
widziałem u nich ostatnio 'na ladzie' Twoją ostatnią książkę ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum