Ja chciałby zobaczyć chociaż jedna akcję wymierzona w pieszych chodzących po drogach rowerowych
Takie coś mamy w każdej szkole?
I na ile czasu zostaje tej wiedzy u 10-latka?
A przecież jesteśmy takimi samymi uczestnikami ruchu na drodze jak np. TIRy. I nie piszcie, że rowerzysta wyrządza mniejsze szkody. Bo to nie prawda. Jest takim samym zagrożeniem dla kierowców, jak dla siebie.
Cytat: BorafuBył już genialny pomysł karania więzieniem rowerzystów jadących na bani.A może masz jakieś podparcie tego twierdzenia, że był? Bo moim zdaniem w przepisach nic się nie zmieniło i rowerzysta powyżej 0,5 promila to przestępca jak był tak jest. I trafia (lub nie - zależy od wyroku sądu) do więzienia na takich samych zasadach jak kierowca auta z 0,5 promila.
Był już genialny pomysł karania więzieniem rowerzystów jadących na bani.
A ja niezmiennie twierdzę, że KAŻDY poruszający się po drogach winien być trzeźwy i posiadać uprawnienia do tego. Rowerzysta też.
A z drugiej stron. W jaki sposób więcej promili u rowerzystów obniża ilość pijanych kierowców? Pijący przesiadają się na rowery, bo można się napić?
Czy naprawdę uważasz, że napity rowerzysta stwarza mniejsze zagrożenie dla ruchu niż rowerzysta trzeźwy? Dla mnie to szok.
Ciągle rosnę ale nigdy nie zrozumiem zbędnego kombinatorstwa..
Czy 1 promil dla 18 letniej dziewczyny o wadze 45 kg i 1 promil dla faceta 40 letniego o wadze 90 kg to to samo? Bez względu czy na rowerze, czy w aucie.Ciągle "rosnę" ale nigdy nie zrozumiem zbędnego kombinatorstwa i poszukiwania uzasadnień "a u nich to i tamto".
Tak zmieniło się, albo kiedyś nie przykładałeś się do nauki Tak na prędce w mało lubianej przeze mnie wiki, ale nie chce mi się głębiej szperać. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zawarto%C5%9B%C4%87_alkoholu_we_krwi"..od wagi ciała i płci.." - jest taki teksti wzór Wzór Erika Widmarka
A po trzecie. Tu Polska, a nie inny kraj....