Autor Wątek: Rowerem przez pomorze  (Przeczytany 754 razy)

Offline Mężczyzna piszczorowicz

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 22.05.2012
Rowerem przez pomorze
« 15 Lip 2012, 22:57 »
Witam wszystkich

Od kilku lat jestem fanem rowerowych wycieczek, ale już od kilku dni także i wypraw.
Mam na swoim koncie kilka jednodniowych wycieczek po zakamarkach swojego regionu (zachodniopomorskie), ale teraz nadszedł czas na coś bardziej okazalszego. Po lekkim treningu stwierdziłem, iż jestem w stanie dokonać rzeczy o której długo myślę, a jest nią wyprawa przez region całego pomorza. Trasa liczy 300 km, i wiedzie przez centrum województwa zachodniopomorskiego i pomorskiego. Zachaczę również o wielkopolskę, ale tylko na parę godzin. Trasa wygląda tak:

Dolice(Z)>Mirosławiec(Z)>Okonek(P)>Chojnice(G)>Nowa Karczma(G)>Gdańsk(G)

W każdej miejscowości będzie miał miejsce nocleg pod namiotem. Sporządzam listę potrzebnych rzeczy, opierając się na wypowiedziach innych użytkowników tego świetnego forum. Ustalam też fundusze jakie przeznaczę na remont swojego roweru, oraz kupno bagażnika, oraz sakwy. Jeśli ma ktoś źródła gdzie kupiłbym taniej niż na allegro to niech napiszę, bo pieniądz jest dla mnie istony. Termin wyprawy nie jest jeszcze ustalony, gdyż trzeba się najpierw do tego przygotować i zrobić kilka tras treningowych.
Na zwieńczenie poproszę innych o zaopiniowanie mojego pomysłu i kilka istotnych porad, które będą mi służyć zarówno w przygotowaniach, jak i wyprawie.

Pozdrawiam wszytskich

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Rowerem przez pomorze
« 2 Sie 2012, 10:12 »
Ponad 2 tyg i nikt nie odpisał... Pojechałeś już? Do takiej wycieczki nie musisz mieć przygotowania. Najwyżej zrobisz mniej kilometrów dziennie. Wystarczą sakwy, rower, namiot i śpiwór. I w drogę, póki ciepło i ładnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum