Autor Wątek: KORSYKA - PRAKTYKA  (Przeczytany 606 razy)

Offline alfa_tek

• Miasto: z natury
  • Na forum od: 09.04.2010
KORSYKA - PRAKTYKA
« 17 Lip 2012, 11:26 »
Witam!
mam kilka pytań odnośnie wyjazdu na Korsykę z rowerami.

1. Czy bilety promowe (2os.+2rowery) lepiej kupować wczesniej przez internet czy na miejscu liczyc na jakąś promocje/bilet studencki itp.?
Ewentualnie jak kupic tansze bilety tzw. sposobem na samochód, czyli przez internet wybieramy ze jedziemy z samochodem, jak narazie zawsze wyskakuje mi drożej niż z rowerami.

2. czy bilety w powrotną stronę (z wyspy na kontynent) kupowaliście na konkretny termin w Polsce? osobiście nie widziałem możliwości zakupu biletów "open", a dziwnie byłoby spieszyc sie na prom na konkretny dzień. jeśli wtedy kupowaliscie bezposrednio przed rejsem, jak wyglądała cena tuż przed wypłynieciem?

3.czy zna ktoś jakąś stronę z ofertami wspólnego przejazdu samochodem do włoch i zrzutki na paliwo? jesteśmy studentami i 600zł za bilet autokarowy to naprawde sporo.

Proszę o odpowiedzi. W razie dalszych pytań będe pisał.

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Odp: KORSYKA - PRAKTYKA
« 17 Lip 2012, 16:05 »
Na Korsyce byliśmy w 2010 roku. Bilety kupiliśmy na 8 miesięcy przed wyjazdem (wtedy właśnie były w cenie promocyjnej). Najlepiej skontaktować się meilowo z pzmtravel@pzm.pl  i zapytać. Uprzejma Pani z biura przedstawiła nam kilka propozycji zakupu biletów ( z samochodem i bez samochodu, różne terminy) i wybraliśmy najbardziej korzystną cenę. W dniu kiedy płynęliśmy z Korsyki do Livorno spotkaliśmy na promie Polaków. Cena ich biletów była 3-krotnie droższa od naszych, a bilety kupili tuż przed wypłynięciem.
Pozdrawiamy

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum