dzieki wszystkim za wizytę
tomzoo - winieta to kwestia obiektywu - przewidziany pod DX na pełnej klatce
- ale własnie za tą winietę bardzo go lubie - to stałoogniskowe bardzo jasne szkło
Jeslichodzi o dystanse dzienne to srednio wychodziło nam jakies 40-50 km - wiekszosc niestety na ciezko. Udało nam się objechac własciwie całą wyspę dookoła + można powiedziec na skosy
Uwazam ze 6 dni na wyspie to maximum zeby ja zjezdzic i zwiedzic najwazniejsze atrakcje.
kudłaty - jesli chodzi o prom -wszystko załtwiałem przez stronę firmy "modos" - na stronie bez problemu wszystko załatwisz - rowery są płatne - bilet - osoba + rower - za naszą 4-kę - przy czym za najmłodszą nie płaciłem ale za to za przyczepkę jak za rower - wyszło 850 zł + 12 euro za parking długoterminowy przy terminalu. Dla mnie - jestem z Zabrza - wogóle nie opłaca sie płynąc z naszego wybrzeza - z oczywistych powodów - brak drogi no i bardziej ryzykowna przeprawa promowa - mowie o przypadku kiedy jest sztorm - z tego co wiem mogą odwołac prom z Kołobrzegu lub powrotny z Nexo. Co do cen - spalismy wiekszosc na kampingach - koszty dosc spore - wychodziło jakies 260 koron za noc, ceny w sklepach - drogie - wiec zakupy w Netto są preferowane bo tam ceny są w miarę przystępne. Ale mozna tez kozystac z prywatnych pól namiotowych - cena jakies 20 koron za osobę za noc - skozystalismy z jednego - namiar miałem z tego forum. Co do całkowitego dystansu - wyszło nam prawie 200 km. Jesli nie wyczerpałem tematu - to piszcie - chętnie podzielę się dalej wrażeniami
- acha no i byłbym zapomniał - to miejsce jest chyba obowiązkowym punktem na mapie kazdego rowerzysty - tam po prostu trzeba byc