Autor Wątek: rodzinny Bornholm z przyczepką 2012  (Przeczytany 2140 razy)

Offline Mężczyzna pelo

• Miasto: Zabrze
  • Na forum od: 21.05.2012
rodzinny Bornholm z przyczepką 2012
« 19 Lip 2012, 00:25 »
Temat Bornholmu jest mocno oklepany... ale nie dla nas :). Postanowiliśmy w tym roku poeksplorowac go nieco. Początek lipca, 6 dni, 3 moje dziewczyny z których najmłodsza ma 2,5 roku i podróżuje w przyczepce, średnia niespełna 12 lat i najstarsza tu pozwolicie ze wiek przemilcze ;) - to z grubsza statystyka tego wyjazdu :). Reszta na kilku skromnych zdjęciach pod poniższym linkiem a jedno dla zachety tez poniżej. Miłego ogladania

https://picasaweb.google.com/piotrkpiotr/Bornholm20120712?authuser=0&authkey=Gv1sRgCKOb-ebZ1b2Q7gE&feat=directlink
http://piotrekrzywicki.blogspot.com/ - mój mały fotograficzny świat

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
fajny rodzinny wyjazd. Gratulacje dla licznej rodzinki.

Offline kudłaty

• Miasto: Toruń/Drezno
  • Na forum od: 18.03.2011
Dobre oko - bardzo ładne zdjęcia. Mógłbyś zdradzić odrobinę więcej szczegółów dot. wyjazdu? Ilość dni, przybliżona trasa, koszty noclegów itp. Dzięki!

Edit: nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie, mianowicie, czy za przewóz rowerów promem konieczna jest dodatkowa opłata? Próbowałem ustalić cenę biletu za przejazd i niestety na stronie nie było możliwości zaznaczenia roweru jako środka lokomocji.
« Ostatnia zmiana: 19 Lip 2012, 18:32 kudłaty »

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
z Kołobrzegu jak się płynie takim mniejszym statkiem nie promem jest dopłata za rower. Natomiast promem (już nie z Kołobrzegu) jak się orientowałem to było za darmo, ale to było parę lat temu.
Kudłaty, ja byłem 2 tygodnie i nie zapłaciłem za ani jedną noc. A jest pięknie i piekielnie drogo, ale warto tam być.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Z tym piekielnie drogo to bym nie przesadzał. Jest drożej niż u nas, ale na podstawowych produktach w marketach dużych przebitek nie ma.
Jeszcze pytanie do Pelo - ta winieta na zdjęciach to specyfika sprzętu czy zamierzony efekt?
Galeria wg mnie przez to zyskała fajny klimacik :)
A co do wycieczki - Bornholm na kilkudniowe wypady jak znalazł. No i cieszy widok całej rodziny rowerkującej :)
Jakie dystanse dzienne Wam wychodzą?

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Bardzo fajne zdjecia:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna pelo

dzieki wszystkim za wizytę :)
tomzoo - winieta to kwestia obiektywu - przewidziany pod DX na pełnej klatce ;) - ale własnie za tą winietę bardzo go lubie - to stałoogniskowe bardzo jasne szkło
Jeslichodzi o dystanse dzienne to srednio wychodziło nam jakies 40-50 km - wiekszosc niestety na ciezko. Udało nam się objechac własciwie całą wyspę dookoła + można powiedziec na skosy ;)
Uwazam ze 6 dni na wyspie to maximum zeby ja zjezdzic i zwiedzic najwazniejsze atrakcje.
kudłaty - jesli chodzi o prom -wszystko załtwiałem przez stronę firmy "modos" - na stronie bez problemu wszystko załatwisz - rowery są płatne - bilet - osoba + rower - za naszą 4-kę - przy czym za najmłodszą nie płaciłem ale za to za przyczepkę jak za rower - wyszło 850 zł + 12 euro za parking długoterminowy przy terminalu. Dla mnie - jestem z Zabrza - wogóle nie opłaca sie płynąc z naszego wybrzeza - z oczywistych powodów - brak drogi no i bardziej ryzykowna przeprawa promowa - mowie o przypadku kiedy jest sztorm - z tego co wiem mogą odwołac prom z Kołobrzegu lub powrotny z Nexo. Co do cen - spalismy wiekszosc na kampingach - koszty dosc spore - wychodziło jakies 260 koron za noc, ceny w sklepach - drogie - wiec zakupy w Netto są preferowane bo tam ceny są w miarę przystępne. Ale mozna tez kozystac z prywatnych pól namiotowych - cena jakies 20 koron za osobę za noc - skozystalismy z jednego - namiar miałem z tego forum. Co do całkowitego dystansu - wyszło nam prawie 200 km. Jesli nie wyczerpałem tematu - to piszcie - chętnie podzielę się dalej wrażeniami :) - acha no i byłbym zapomniał - to miejsce jest chyba obowiązkowym punktem na mapie kazdego rowerzysty - tam po prostu trzeba byc ;)

Offline Kobieta Marta

Ja promem juz nie plyne;/ poza tym wbrew pozorom Baltyk to bardzo niespokojne morze.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna pelo

no to niestety zostaje Ci tylko samolot jesli chodzi o Bornholm ;) - a szczerze powiem ze promy z Sassnitz to raczej giganty - nie straszne im fale Bałtyckie - płynąłem pierwszy raz - a wierz mi - ja najlepiej czuje sie na ziemi - nie lubie tez latac ;) - ale na promie było prawie jak w pociągu - nie ma sie czego obawiac. Co do rejsów z Kołobrzegu i Darłowa (??) to faktycznie rózne opinie słyszałem ;)

Offline Kobieta Marta

Ten prom wcale nie jest taki wielki:) Na Szetlandy plynelam jeszcze wiekszym;) w tamta strone bylo Ok bo morze bylo spokojne, gorzej bylo w drodze powrotnej;/

Tagi: dania bornholm 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum