Autor Wątek: Kolejny rekord pobity.  (Przeczytany 798 razy)

Offline Mężczyzna roweras

• Nabijacz kilometrów :)
  • Miasto: Szczekociny
  • Na forum od: 01.09.2011
Kolejny rekord pobity.
« 20 Lip 2012, 23:40 »
I kolejny rekord ustanowiony ;) Już dawno, ale w tym roczku ;)

29.06.12, po zakończeniu roku szkolnego, spakowane zostały kilogramy gratów (;D) i wyruszyliśmy ;) Dojazd do Myszkowa planowany był przez Dzibice. Zanim tam dojechaliśmy, pokonaliśmy Bonowice, Grabiec, Zawadkę, Wielki Dół, Sadowie, Irządze, Mikołajewice, Woźniki, Pradła, Browarek. Po dotarciu do Dzibic ochłodziliśmy się w wodzie :) Daliśmy też psu pewnego pana trochę bułki z marmoladą ;D

Po wysuszeniu i ubraniu się ruszyliśmy przez Dobrogoszczyce, Kotowice, Hucisko, Górę Włodowską i dotarliśmy do Myszkowa. Tam posililiśmy się frytkami i herbatą ;D Po porobieniu zakupów wyruszyliśmy w stronę domu, bo już późno było, a do domu jeszcze kawał był ;) Pojechaliśmy przez Leśniów, gdzie nabraliśmy i napiliśmy się wody ze źródełka.

Po tych czynnościach ruszyliśmy dalej. Pod dużych rozmiarów górę tacie jak zawsze łańcuch odmówił posłuszeństwa :D Ale go nałożył. Na szczycie zatrzymaliśmy się na izotonika i nałożenie już suchych majtek, które się zmoczyły w kąpieli ;D Przez ten czas jechaliśmy w samych spodenkach ;D W końcu ruszyliśmy przez Niegowę.

Tam, na szczycie góry, pożarliśmy bułki i oponki ;) Następnie wyruszyliśmy przez Bliżyce. Pod Tomiszowicami okazało się, że baterie w mojej lampce są padnięte. Na szczęście w sakwie na ramie wożę zapasowe baterie ;) I ruszyliśmy dalej przez te Tomiszowice, Ślęzany, Lelów, Paulinów, Nakło, Małachów, Tęgobórz i dotarliśmy do domciu :)

Wróciliśmy około 23:20 ;) Dystans pokonany w tym dniu to 94.8 km - czyli więcej niż MOJA NAJWIĘKSZA WYPRAWA ;D Ukręciłem się potwornie ;) Ale i tak zanotowałem wyprawę w zeszycie, a następnego dnia w bajkstatsie ;)

Drogi były albo piękne, albo 30-letnie i połamane ;) Teren górzysty, jak to na Jurze ;)

Pora na zrobienie 140 kaem jeszcze w tym roku :)
« Ostatnia zmiana: 24 Lip 2012, 21:01 roweras »

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
Odp: Kolejny rekord pobity.
« 20 Lip 2012, 23:46 »
dajesz młody dajesz... będą z Ciebie ludzie ! :)
Gratulacje.
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna aanndrzej

• Miasto:
  • Na forum od: 20.11.2011
« 21 Lip 2012, 00:04 »
Pamiętam jak kiedyś pisałeś posta o swoim pierwszym bodajże rekordzie to ludzie się śmiali. Nie wiem czy nie zauważyli Twojego wieku, ale ja osobiście chciałbym mieć 14 lat i zrobić 80km czy tam 15 lat i 94km. ;)
Nie poddawaj się, bo widzę, że cieszysz się z każdego kilometra i to się liczy, pozytywne nastawienie. Trzymaj się tego! ;)

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
« 21 Lip 2012, 09:55 »
Dokładnie.
...
Ale swoją drogą jak już zrobiłeś 94km to mogłeś się pokręcić po rondzie i dobić do 100 :D
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 21 Lip 2012, 10:32 »
Hehehe jakbym słyszał Eagle
"Ile zrobiłeś km ?
"97"
"a to nie mogłeś dokręcić jeszcze 3 na równa stówkę" ;)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 22 Lip 2012, 08:35 »
Pamiętam jak kiedyś pisałeś posta o swoim pierwszym bodajże rekordzie to ludzie się śmiali. Nie wiem czy nie zauważyli Twojego wieku, ale ja osobiście chciałbym mieć 14 lat i zrobić 80km czy tam 15 lat i 94km.
O ile dobrze pamietam to powodem do smiechu bylo nachylenie podjazdu podane przez rowerasa :D
Dobrze, ze sie nie zalamal i robi swoje. Tak trzymaj mlody!

Tagi: małopolskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum